Medicament și aliment: Rozmarinul

0
199

rozmarinRozmarinul nu este doar un condiment de excepţie pentru carnea de miel, ci şi o plantă medicinală foarte importantă. Se spune despre el că activează circulaţia sângelui.

Ce afecțiuni tratează Rozmarinul?

Cardiopatie ischemică – se beau două căni cu infuzie de plantă în fiecare zi;

Hipotensiune arterială – se iau zilnic două linguriţe cu pulbere de rozmarin. Cura trebuie să dureze minimum două săptămâni;

Astenie şi oboseală psihică – planta are un efect reconfortant, care induce o stare de energie şi revigorare;

Probleme de memorie – cura cu rozmarin este recomandată mai ales în perioadele de examene;

Migrenă – se administrează intern câte 30 de picături de tinctură de rozmarin. în plus, se masează tâmplele şi fruntea cu acelaşi produs pe bază de rozmarin;

Ten ridat și lipsit de prospeţime – se aplică pe ten cataplasme cu infuzie din rozmarin;

Afecţiuni gastrice însoțite de arsuri- se beau două căni de infuzie, în special după masă.

Cum se administrează?

… infuzie – se infuzează zece minute, în două căni cu apă fierbinte, două căni cu rozmarin uscat; se bea îndulcit cu miere.

… vin – se taie mărunt o legătură de rozmarin şi se pun într-o sticlă cu un sfert de litru de vin. Se lasă la macerat două săptămâni, după care se filtrează. Se ia câte o lingură de 2-3 ori pe zi. Este bun împotriva paraliziei faciale.

… pulbere – se pune la uscat rozmarinul, după care se macină cu ajutorul râşniţei electrice. Se ia câte un vârf de cuţit de două ori pe zi, mai ales în cazul asteniei.

… tinctură – o mână de rozmarin se lasă la macerat două săptămâni într-un borcan de 800 g cu alcool. La final, se filtrează. Se iau câte zece picături de 2-3 ori pe zi.

… masaj – se face folosindu-se tinctură din plantă pentru tratarea migrenelor.

… băi – se toarnă în apa de baie două căni cu infuzie de rozmarin sau 30-40 de picături de tinctură. Au efect energizant si tonifiant.

Enciclopedia Plantelor Medicinale

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here