Medicament și aliment: Varza albă

0
360

varzaVarza albă este una dintre cele mai complete alcătuiri dăruite de mama natură; ea a fost îndelung studiată în ultimii ani. S-a aflat astfel că varza albă conţine factorul antiulceros (sau vitamina U), fapt ce o recomandă în tratamentul ulcerului gastric. Sucul celular proaspăt este indicat în combaterea senzaţiei de vomă şi în disfuncţiile hepato – biliare.

Sucul proaspăt de varză albă are acţiune vermifugă, împotriva oxiurilor şi a limbricilor.

Cura de varză albă are acţiune diuretică, motiv pentru care este indicată în litiaza renală (pietre la rinichi).

În ciroza hepatică favorizează resorbţia lichidului de ascita, în general favorizând resorbţia edemelor. Varza crudă conţine un principiu hipoglicemiant activ, de aceea varza nu trebuie să lipsească din alimentaţia diabeticilor, al căror regim alimentar trebuie respectat cu stricteţe. Varietatea cea mai recomandată în acest scop este Varză de Bruxelles.

Varza albă este şi un dezinfectant general, cu efecte bacteriostatice în special asupra germenilor. Se recomandă şi că antidot moderat în alcoolism.

Este cunoscut efectul său în calmarea durerilor musculare, a alergiilor reumatice (cu efecte favorabile în special în lumbago şi sciatică).

Prin proprietăţile sale decongestive, antiseptice şi cicatrizante este un bun remediu în tratamentul contuziilor şi plăgilor atone, cu procese gangrenoase sau în necroze locale postinfectioase sau posttraumatice.

Datorită efectului stimulativ asupra regenerării tisulare se foloseşte în ulcerele varicoase, în arterita şi în hemoroizi. Compresele locale cu frunze zdrobite se folosesc în flegmoane, abcese, panariţii pentru a favoriza localizarea procesului infecţios.

Factor de protecție împotriva îmbolnăvirilor

Varza albă ajuta la cicatrizarea leziunilor prin intensificarea circulaţiei în zona afectată

Calmează durerile insuportabile din Zona Zoster

Se recomandă, de asemenea, în degerături şi arsuri

Cu siguranţă mai sunt multe de descoperit în ceea ce priveşte proprietăţile terapeutice ale verzei

Ultimele cercetări asupra efectelor în proceselor tumorale sunt încurajatoare

Zeamă de varză

Este un extract 100% natural din varză, îmbogăţit cu fermenţi şi enzime, cu principii active de la plantele aromate puse în murături, şi sare. Din păcate, moarea de varză a fost destul de puţin studiată de către ştiinţă, deşi cu siguranţă va veni vremea când şi ea va declanşa o mică revoluţie în lumea medicamentelor naturale.

Iată doar câteva dintre afecţiunile care beneficiază din plin de efectele sale: constipaţie, sensibilitate la frig, hipotensiune, inapetenta, digestie dificilă, afecţiuni febrile.

Atenţie mare, însă, la conţinutul crescut în sare!

Afecţiuni febrile – se bea câte un pahar de zeamă de varză pe stomacul gol, de 3-4 ori pe zi. Zeamă de varză în cantităţi ceva mai mari reglează temperatura corpului, măreşte rezistenţa organismului la febră şi, se pare, are şi efecte stimulente imunitare.

Un Ghid de Educaţie pentru Sănătate, Dr. Loti Popescu

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here