Meniul de Revelion – Voia bună colorează sărbătoarea

0
134

Meniul de Revelion. Ce preparate ați ales pentru noaptea dintre ani? Sunteți pregătiți de sărbătoare? Cum să evităm consumul abuziv și suprasaturarea?

Meniul de Revelion

Mâncarea este pasiune. Mâncarea este iubire (Hector Elizondo)

Mai sunt doar câteva zile până la noaptea dintre ani și probabil că aveți deja planuri în legătură cu meniul de pe masa festivă. Bănuiesc că mulți dintre dumneavoastră vor pregăti bucate apetisante și delicioase cu care se vor delecta de-a lungul întregii nopți. Alții au probabil locuri rezervate în restaurantele din hoteluri și pensiuni, unde dish-urile fine-dining le vor cuceri atât privirea, cât și simțurile. Opțiunile sunt multiple și, desigur că, până acum, majoritatea au decis deja ce vor face.

Citiți și Tradiții și superstiții – Urat, colindat și superstițiile legate de trecerea dintre ani

Orice am include pe lista cu preparate devine și mai gustos dacă este savurat în tihnă, alături de familie și de cei dragi, prieteni, rude sau colegi. Voia bună animă spiritele, o muzică plăcută aduce armonie, iar mâncarea ar fi indicat să ne facă plăcere, nu să ne producă disconfort care să ne împiedice să ne bucurăm de momentele unice trăite.

Gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea (Theodore Zeldin)

Nutriționiștii nu recomandă fluctuațiile alimentare. Însă, în caz că acestea apar pentru o perioadă scurtă, cum sunt sărbătorile, încercați să le combateți printr-un consum îndestulător de apă, prin mișcare și prin odihnă suficientă. Pentru o bună și corectă hidratare, optați și pentru fructe și legume. Pe acestea le puteți folosi și atunci când preparați felurile de mâncare.

Există foarte multe combinații reușite de gust rezultate din alăturarea unor brânzeturi cu fructe, a peștelui cu citrice sau a cărnii cu legume sau fructe caramelizate. Multe preparate pot fi asortate cu fructe exotice, cum sunt avocado, mango, ananas… Sau cu citrice, precum lămâia, mandarina, portocala, pomelo sau kumquat. Optați pentru aperitive lejere, cu conținut scăzut de grăsimi. Alegeți pește, ouă umplute cu pește (anșoa, ton) sau cu pastă de busuioc. Meniul să fie original și dietetic, prietenos cu organismul.

Citiți și Mesaje de Anul Nou – Spune „La mulți ani!” familiei și prietenilor.

Preparatele se pun pe farfurie de la început, nu pe măsură ce mâncați. Altfel, riscați să le pierdeți șirul și să vă serviți cu prea multe feluri de pe masă. Între porțiile de mâncare se face o pauză, timp în care puteți să faceți orice vă face plăcere, dans, discuții, plimbări, focuri de artificii.

Dacă mai mulți dintre noi am iubi mâncarea, veselia și muzica mai mult decât aurul, lumea ar fi un loc mai bun (J. R. R. Tolkien)

De asemenea, este indicat să aveți în vedere faptul că nu mâncați pentru mai multe persoane, ci doar pentru dumneavoastră… Și nu vă alimentați pentru mai multe zile, ci doar pentru una. Abuzurile, de orice tip, fie culinare, fie hidrice (mă refer la alcool), sunt de evitat. Este ideal să mănânci pentru a-ți fi bine, nu pentru a termina seara cu dureri inoportune. Cumpătarea și echilibrul sunt de dorit, ele trebuie să vină natural, să ne educăm să gândim sănătos pentru a fi sănătoși.

meniul Revelion

Vă doresc din inimă un An Nou cu sănătate, împliniri, iubire, toleranță, înțelegere. Fie ca anul ce vine să ne găsească dispuși să evoluăm frumos, să trăim în armonie, să devenim mai pozitivi și mai altruiști. Fiecare zi să fie o șansă, fiecare clipă să fie o binecuvântare. Să ne ajute Dumnezeu să avem viața plină de bunătate, să fim optimiști și să avem speranță întotdeauna! La mulți ani!

Mihaela Mușetescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here