Mesaje frumoase de Sf. Ioan pentru prieteni și familie

0
1579

Sfântul Ion este un moment important, de mare sărbătoare pentru toți românii. Ion este unul dintre cele mai îndrăgite și purtate nume, cu variantele lui în funcție de țară sau gen. În fiecare an, pe 7 ianuarie, creștinii ortodocși români îl cinstesc pe slăvitul Prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului. Iată câteva mesaje de care te poți folosi când compui urările tale către cei dragi, care poartă numele sfânt!

Sf. Ion

Mulți ani trăiască!

„Să trăiești întru chemarea numelui tău, să dăruiești bucurie celorlalți, să ai sănătate și bună sporire în toate. Mulți, fericiți și binecuvântați ani! La mulți ani, Ion/ Ioana!”

Să ai parte de o zi frumoasă și binecuvântată, Dumnezeu să îți călăuzească pașii și să-ți dezvăluie drumul bun, azi și mereu. Sănătate, fericire și noroc! La mulți ani, Ion/ Ioana!

Citiți și Tradiții și superstiții de Bobotează.

„Cu ocazia zilei onomastice, îl voi ruga pe Dumnezeu să îți trimită: un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă și un răspuns la fiecare întrebare. Să trăiești sănătos și împlinit, dragul meu, Ion!”

Sf. Ion
Sf. Ion

Mulți ani să trăiești/ Pe toate să le-mplinești/ Să ai ai sănătate,/ Parte de iubire,/ Norocul, prieten,/ Multă fericire!

Ion, Ioana să trăiască!

O mare de sănătate/ Cu stropi de fericire! /Un munte de noroc/ Și multă iubire!/ Un cufăr mare cu bani/ Și un sincer: La muți ani!

Să trăiești mulți ani/ În viață să ai mulți bani!/ Dar să ai și sănătate/ Că-i mai bună decât toate!/ La mulți ani, dragă Ioane!

Prieteni ca tine, Ioane/ Dumnezeu să îmi tot dea!/ E de-ajuns să îți spun păsul/ Că știu, alături îmi vei sta!/ La mulți ani, să îmi trăiești!/ Să ai tot ce tu voiești!

Spiritul acestei frumoase sărbători să te însoțească pretutindeni, să fii bun, să ai sănătate, să iubești și să știi să ierți! Razele de soare să-ți lumineze drumul și Dumnezeu să-ți fie prieten și călăuzitor. La mulți ani, Ion/ Ioana!

Citiți și Tradiții și obiceiuri în Ajun de Bobotează, în Bucovina.

De ziua numelui pe care cu cinste îl porți îți urez sănătate, fericire și împlinirea tuturor dorințelor. La mulți ani frumoși, Ioane!

Fie ca această zi sfântă să îți aducă realizarea tuturor visurilor tale frumoase și promisiunea că aspirațiile tale vor prinde contur! La mulți și fericiți ani, Ion/ Ioana!

Sf. Ion

La mulți ani!

Numele Sfântului Proroc Ioan Botezătorul este purtat de 1.951.971 de cetățeni români – 1.420.774 de bărbați şi 531.197 de femei. Din totalul româncelor, 371.486 se numesc Ioana, 141.000 – Ionela, 11.290 – Nela, iar 6.726 – Ionelia. Cei mai mulți bărbați sărbătoriți tot cu această ocazie, respectiv 514.865, poartă numele Ioan, alți 411.149 se numesc Ion, iar peste 320.000, Ionuț. Acestora li se adaugă aproximativ 145.000 de români care se numesc Ionel și peste 26.000 care poartă numele Nelu sau Ionică.

Mihaela Mușetescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here