Mesajul Papei: „Suntem toți copiii lui Dumnezeu”

0
107

Pelerinajul asiatic de cinci zile în Filipine, s-a încheiat cu vizita Sanctității Sale în capitala filipineză, Manila. La Sfânta Liturghie oficiată de liderul Bisericii Catolice au participat peste șase milioane milioane de oameni, dar conform oficialilor numărul total de persoane  prezente era imposibil de aproximat.

apapaÎn predica sa, Papa Francisc a făcut un apel către filipinezi pentru a proteja copiii de păcate și vicii pentru ca ei să devină misionarii credinței creștine, „Trebuie să vedem fiecare copil ca pe un dar binevenit, care trebuie să fie prețuit și protejat”

De asemenea liderul Bisericii Catolice a abordat tema schimbărilor climatice și a vorbit despre impactul negativ pe care acțiunile antropice îl au asupra naturii. Acesta a spus că „Dumnezeu a creat lumea ca o grădină frumoasă și ne-a cerut să avem grijă de ea” dar, a continuat, „Prin păcat, omul a desfigurat frumusețea naturală. Prin păcat, omul a distrus, de asemenea, unitatea și frumusețea familiei noastre umane, a creat structuri sociale care perpetuează sărăcia, ignoranța și corupția”, informează  publicația online The New York Times.

Conform rapoartelor Vaticanului, doar 3% din populaţia Asiei este catolică, iar cu ocazia vizitei sale Suveranul Pontif  le-a spus celor prezenți că  „filipineziii sunt chemați să fie misionarii credinței în Asia”.

Duminică dimineața când Papa s-a întâlnit cu tinerii la Universitatea din Santo Tomas, unde a subliniat necesitatea de a avea grijă de săracii lumii, a rămas impresionat de poveștile a doi copii, victime ale prostituției și drogurilor. O fetiță în vârstă de numai 12 ani, Glyzelle Iris Palomar, un copil al străzii, salvată de o fundație cu scop caritabil, i-a vorbit de situația dificilă a copiilor filipinezi și l-a întrebat de suveranul pontif „De ce este Dumnezeu permite ca lucruri rele să se întâmple copiilor?”, informează asianewsnet.net/.

Vizibil emoționat de povestea fetiței, Suveranul Pontif,  s-a ridicat  și a mers să o îmbrățișeze dar a admis că nu are un răspuns la această  întrebare și a declarat că „există unele realități pe care le putem vedea numai prin ochii care  fost curățați de lacrimi.

Conform oficialilor de la Vatican în cadrul întâlnirii cu președintele Benigno Aquino, Suveranul Pontif a pledat pentru dreptate socială și respect pentru demnitatea umană și  a cerut liderului politic respingerea corupției și programe de „angajament față de binele comun” .

În timpul vizitei sale în Filipine, Papa Francis s-a  întâlnit cu supraviețuitorii taifunului Haiyan, care a ucis mai mult de 7.000 de persoane în luna noiembrie a anului 2013 și o vizitat Sri Lanka, unde a condamnat violențe din zonă și a îndemnat la „reconciliere, dreptate și pace“.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here