Mesajul Patriarhului Daniel de Ziua Regalității

0
180

8-patriarh_8339815fa5Patriarhul Daniel a adresat un mesaj Regelui Mihai I şi întregii Familii Regale a României, cu ocazia Zilei Naţionale a Regalităţii în care transmite “calde urări de sănătate, pace, bucurie şi mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună”.

Potrivit unui comunicat, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj “cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale a Regalităţii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat Majestăţii Sale Regelui Mihai I şi întregii Familii Regale a României”.

“La sărbătoarea Zilei Naţionale a Regalităţii evidenţiem buna cooperare dintre Monarhia Română şi Biserica Ortodoxă Română în plan religios, spiritual, cultural, edilitar, educaţional şi social-filantropic”, se arată în comunicat.

“Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate peste poporul român prin faptele de vitejie şi de înţelepciune ale Regilor României, cărora le aducem un pios omagiu de recunoştinţă.

Astăzi, 10 mai 2016, la aniversarea a 150 de ani de la urcarea pe tronul României a domnitorului Carol I, la Catedrala patriarhală, locul depunerii jurământului faţă de ţară (1866) şi al încoronării sale (1881), regele Carol I, împreună cu regele Ferdinand I au fost pomeniţi într-o slujbă specială”, se mai arată în mesajul Patriarhului Daniel.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here