Meserii pe cale de dispariţie

0
876

meserieCe meserie să nu îți alegi?

La nivel mondial, dezvoltarea tehnologiei de ultimă generație a pus dramatic în pericol buna desfăşurare a anumitor meserii, unele devenind chiar demodate.

S-a efectuat o statistică internaţională a pieţei forţei de muncă ce prezice o scădere majoră a oportunităţilor de angajare până în anul 2022.  Acest declin al sectorului ocupaţional se datorează în principal destabilizării economice.

Iată topul meseriilor pe cale de dispariție în 2014:

Factor poștal:

Sistemul de comunicare prin intermediul internetului a transformat industria serviciilor poștale într-un fel de noutate pentru mulţi oameni, rezultând într-un declin profund al acestei meserii.

Fermier:

Progresele în domeniul tehnologiei şi utilajelor agricole a însemnat că mai puține mâini pot face mai mult.

Cititor de consum metric:

Această meserie este de domeniul trecutului. Acum, companiile de utilităţi pot implementa contori automaţi (în anumite cazuri, cititori de la distanţă) care să înregistreze consumul metric, economisind cheltuielile cu deplasarea acestor funcţionari către abonaţii casnici.

Reporter presă scrisă:

Era digitală a reorganizat editarea ştirilor din prim-plan în redacţiile ziarelor de pe tot mapamondul.

Agent de turism:

Fie că este vorba de rezervarea biletelor de tren, avion, automobile sau de hoteluri, turiştii preferă să caute on-line cele mai bune oferte de călătorii, fără să mai apeleze la intermediari.

Lucrător silvic:

Utilajele tehnologice tot mai modernizate îi înlocuiesc treptat pe oamenii care erau calificaţi pentru tăierea copacilor.

Însoțitor de zbor:

Industria aeronautică a fost supusă multor dificultăţi în ultimii zece ani, ca şi echipajele de înaltă calificare. Aşadar pentru următorul deceniu, proiectele de angajare în postul de însoţitor de zbor pe termen lung nu vor fi o prioritate.

Foror:

În 2013, această meserie a fost declarată drept una dintre cle mai stresante meserii, dar astfel de muncitori calificaţi vor fi foarte greu de găsit în 2022.

Tipograf:

Deoarece trăim într-o lume digitală, avem nevoie din ce în ce mai puţin de hârtii imprimate.

Controlor fiscal:

Aceeaşi tehnologie avansată şi tăierile bugetare au redus substanţial numărul personalului de la ghişeele deschise pentru plata impozitelor.

Sursa: http://m.smh.com.

Citiți și alte articole de la rubrica Social.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here