Meșterii populari din Valea Prahovei, la Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim

0
239

646x404 (1)Obiecte specifice pentru Valea Prahovei vor fi prezentate în cadrul standului României de la cea de-a 38-a ediţie a Târgului Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim, care se va desfăşura în perioada 5-17 august.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Anca-Mihaela Vitaliş, Alina-Andreea Moraru şi Georgiana Cristina Bălăşescu sunt cele trei artiste specializate în creaţia pieselor de port popular, prezente la standul românesc, care vor oferi workshop-uri ad-hoc şi explicaţii detaliate despre meşteşugurile, tradiţiile şi turismul rural din Valea Prahovei.

Totodată, publicul prezent la Târgul de la Ierusalim va putea să admire şi să cumpere cămăşi populare româneşti – ii, ştergare şi feţe de masă autentice, ţesute în casă, dar şi alte obiecte de artizanat lucrate manual, cu materiale tradiţionale. La ediţia de anul trecut a târgului, participarea României s-a bucurat de succes, la standul românesc fiind prezentate obiecte specifice pentru zona Bucovinei şi un spectacol folcloric al grupului de tineri dansatori „Dorna Dorului“.

Standul României a fost vizitat de primarul Ierusalimului, Nir Barkat, care s-a arătat interesat de tradiţiile şi meşteşugurile din România. La invitaţia acestuia, grupul de dansatori „Dorna Dorului“ a oferit un scurt spectacol în cadrul Primăriei din Ierusalim.

Târgul internaţional de arte şi meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30-40 de standuri internaţionale, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici şi unicate.

De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconvenţional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de un foarte mare interes din partea publicului israelian, fiind vizitat la fiecare ediţie de aproximativ 100.000 de persoane.

Sursă: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here