Metoda incredibilă pentru dezvoltarea capacității creierului cu 30%

0
231

Nu doar inima şi talia noastră se bucură de beneficiile sportului, ci şi creierul nostru. Mai mult de atât, putem să ne creştem capacitatea cerebrală cu 30% dacă face exerciţii fizice de patru ori pe săptămână, începând din copilărie.

gimnasticaUn program susţinut de exerciţii fizice care să conţină cel puţin patru şedinţe pe săptămână, început încă din copilărie, duce la îmbunătăţirea capacităţilor mintale cu până la 30% şi ne ţine departe de demență, la vârste înaintate.

Concluzia a fost trasă în urma unui studiu efectuat pe 9.000 de persoane, pe parcursul a 40 de ani. Cei mai tineri participanţi aveau, la momentul implicării în cercetare, 11 ani. Profesorul doctor Alex Dregan de la King’s College London a atras atenţia că ceretare arată cât de multe beneficii are activitatea fizică asupra funcţiilor cognitive.

Exerciţiile fizice efectuate regulat, de cel puţin 4 ori pe săptămână, încă din copilărie previne degradarea celulelor nervoase, protejând individul în faţa demenţei şi crescându-i capacitatea cerebrală cu până la 30%.

Deşi ideea de efort fizic susţinut de patru ori pe săptămână poate pare solicitant, oamenii de ştiinţă britanici arată că nu este nevoie practicarea unui sport de performanţă pentru a beneficia de avantajele activităţii fizice. În cazul copiilor, dar şi al adulţilor, sunt suficiente alergatul uşor prin parc, mersul la o sală de fitness, plimbatul şi jucatul cu câinele său alte activităţi relativ uşoare şi relaxante, care nu presupun un efort fizic imens.

Cu toate acestea, pentru a-ţi spori capacitatea creierului şi a te proteja de dementă, activitatea fizică trebuie susţinută din copilărie şi pe tot parcursul vieţii, indică studiul publicat în revista de specialitate Psychological Medicine.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here