Metode clasice de predare sau … moderne?

0
132

tablete“Anul viitor, când vor intra primele manuale digitale în clase, toate clasele I şi a II-a vor avea la dispoziţie un videoproiector şi un calculator sau laptop şi un ecran. Digitalizăm întreaga clasă, adică toţi copiii vor avea în clasă pe bancă tablete conectate la calculatorul profesorului”, a arătat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Părinţii susţin pe jumătate proiectul şi arată că implementarea lui ar putea crea disparităţi între elevi. Vor fi unii părinţi care nu-şi vor permite. Sunt unele zone care au probleme în ceea ce priveşte accesul la educaţie. Tabletele sunt pentru zona de business sau pentru informaticieni, maxima tehnologizare a elevilor nu e necesară. Mai mult decât atât, reprezentanţii părinţilor din România arată că în primul rând, ar trebui investiţi mai mulţi bani în condiţiile de învăţământ, în dotarea echilibrată a sălilor de clasă şi în manualele clasice.

Pe de altă parte, psihologii atrag atenţia asupra faptului că demersul e unul interesant, însă ar trebui să funcţioneze complementar metodelor clasice de predare. “Tehnologia nu e bună sau rea în sine, depinde cum folosim. În clasă e foarte bună dacă o utilizezi deştept, însă ea nu trebuie să interfereze cu abiliăţile copilului de a scrie frumos şi caligrafic sau de a rezolva aritmetică de bază. Dacă interferează, ne-am prăbuşit ca generaţie, pentru că vom ajunge ca la o pană de curent să nu mai ştim extrage radical din 25. E o idee foarte bună să vină să completeze strategiile strandard, adică să învăţăm să scriem frumos, să cunoaştem gramatica şi aritmetica, dar dacă va dori să le înlocuiască o să fie îngrozitor”, a conchis preşedintele Colegiului Psihologilor din România, Daniel David.

Sursa: ziarul21.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here