Pruncul Hristos, Maica Domnului și micul jongler – Pildă

0
101

pruncul Hristos pildăMaica Domnului, Pruncul Hristos și micul jongler – Pildă – Un copil reușește ce n-au putut cei mari 

Pruncul Hristos și surâsul

„Odată, Preacurata Fecioară a hotărât să se pogoare pe Pământ cu Pruncul în brațe și să cerceteze o așezare creștinească. Credincioșii s-au înșirat ca să-i întâmpine, fiecare după putința sa, pe înalții oaspeți. Fiecare a început, pe rând, să-și arate iscusința: unul citea stihuri alcătuite de el însuși, altul își dovedea cunoașterea adâncă a Scripturilor, al treilea spunea pe dinafară numele tuturor sfinților.pruncul
Cel din urmă era un băiețandru ai cărui părinți erau oameni fără știință de carte, simpli circari, și nu-și învățaseră copilul altceva în afara trucurilor de circ.

Când a ajuns rândul la el, oamenii au vrut să pună capăt ceremoniei, ca nu cumva băietanul să-i facă de râs – dar el voia atât de mult să-și arate dragostea față de Fecioară și de Prunc, încât a scos din buzunar câteva portocale și a început să le arunce în sus cu dibăcie.
Făcea din toată inima singurul lucru la care se pricepea: jongla!
În acea clipă, pe buzele Pruncului Hristos a apărut surâsul.”
„Apa vieții – 300 de istorioare cu tâlc duhovnicesc”, Editura Sophia, 2016

Lecții de viață de la cei mici

Multe învățăminte se desprind din această istorioară despre chibzuință și înțelepciune. Copiii au modul lor personal de a se apropia de alți copii. Niciodată să nu oprești un copil să se manifeste, instinctul și sufletul lui știu întotdeauna mai bine ce este de făcut, chiar dacă cei mari cred că el nu se va descurca.

Trebuie să-l încurajezi pe cel mic să facă ce știe el mai bine și va onora educația primită, făcându-te să te simți mândru că ești cel care l-a educat și sfătuit. Spontaneitatea copiilor îi binedispune pe cei din jur, ei aduc o bucurie nemărginită și răspândesc în jur zâmbete și voioșie. Ia exemplul lor, nu-i lăsa pe ceilalți să spună cum să acționezi, fii liber și fă ce îți dictează inima și bunul simț. De multe ori, ei ne dau nouă lecții de viață.

Te invit să citești și Dumnezeu vorbește prin oameni.

Mihaela Mușetescu