“Micul Paris” din China, o copie aproape fidelă a capitalei europene | GALERIE FOTO

0
438

Worker pushes wheelbarrow at construction site in Tianducheng, residential area on outskirts of Hangzhou in east China?s Zhejiang ProvinceDacă Bucureștiul, în perioada interbelică, a fost cunoscut în lume ca “Micul Paris”, denumirea fiind de multe ori folosită și în prezent, dar doar pentru a ilustra tendința francofonă a românului, în China chiar a fost construit un Paris la scară redusă. “Micul Paris” chinez e o copie aproape fidelă a capitalei europene.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Este vorba despre un orășel construit în urmă cu cinci ani, dar care s-ar putea inscrie în curând în lista orașelor fantomă din această țară. Tianducheng, o localitate aflată în apropiere de orașul Hangzhou, se laudă cu o copie a Turnului Eiffel și cu străduțe de promenadă ce amintesc de capitala Franței.

Workers stand in balcony outside apartment at Tianducheng, residential area on outskirts of Hangzhou in east China?s Zhejiang province

Deși a fost apreciat de mai mulți experți din domeniul arhitecturii, Tianducheng nu a stârnit și interesul chinezilor. Localitatea are numai 2.000 de oameni care trăiesc în ea, deși capacitatea ar i de cel puțin 10.000 de locuitori.

Workers shower at construction site in Tianducheng, residential area on outskirts of Hangzhou in east China?s Zhejiang Province

Orășelul are în prezent doar destinație turistică, dar doar pentru acei chinezi ce nu își permit o excursie în adevărul oraș al luminilor.

View of the Tianducheng development in Hangzhou

Farmer walks through field near a replica of the Eiffel Tower at the Tianducheng development in Hangzhou

Resident stands on the balcony of his apartment at the Tianducheng development in Hangzhou

People walk past a fountain at the Tianducheng development in Hangzhou

 

Ana Agrama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here