Mihai, puiul de jaguar, născut în captivitate la Zoo Sibiu

0
93

01261703519051001Vizitatorii Grădinii Zoologice din Sibiu pot să-l vadă, începând de luni, pe Mihai, cel mai mic jaguar, un pui născut în captivitate, în urmă cu trei luni de zile și care a fost alăptat de o cățelușă, au  anunțat oficialii, într-un comunicat de presă.

“Faptul că animalele din Grădina Zoo Sibiu se reproduc chiar și în captivitate denotă condițiile bune de care acestea se bucură aici, aceasta datorită faptului că în fiecare an am alocat fonduri importante pentru îmbunătățirea spațiilor existente sau construcția de noi adăposturi. În prezent, Grădina adăpostește 245 de animale din 60 de specii”, se arată în comunicat.
Mihai s-a născut în luna octombrie anul trecut, la Zoo Sibiu, după ce în luna mai tot aici s-a născut un alt jaguar, botezat Mai.
În primele trei luni de viață, puiul a fost protejat de contactul cu oamenii pentru a-i crește astfel șansele de supraviețuire. La fel ca Mai, jaguarul Mihai afost adoptat încă de mic de o cățelușă, care i-a dat lapte timp de o lună și jumătate. În prezent, Mihai și-a găsit un prieten de joacă, într-un pui de câine de aceeași vârstă cu el.Din această săptămână, însă, puiul de jaguar a început să ia treptat contactul cu oamenii. În prezent, micuța felină are patru kilograme și se hrănește cu lapte praf, însă treptat este adăugată în dieta sa și carnea de pasăre și vită.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here