PREMIERĂ: O povestire a scriitorului suedez Stieg Larsson de când avea 17 ani, pulicată în 2014

0
101

O povestire scrisă de Stieg Larsson, pe când avea vârsta de 17 ani, va fi publicată pentru prima dată în limba engleză, în 2014. Aceasta este una din puţinele scrieri ale autorului suedez, devenit celebru pentru cărţile din trilogia “Millennium”.Stieg Larsson - millennium

Potrivit The New York Times, este de aşteptat ca anunţul publicării acestei povestiri să stârnească entuziasmul fanilor trilogiei “Millennium”.

Scriitorul Stieg Larsson, cunoscut şi ca jurnalist, a murit în 2004, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 50 de ani, înainte de a vedea publicat primul roman din seria “Millennium”, care ar fi trebuit să aibă zece volume.

Seria “Millenium”, scrisă de Stieg Larsson, este o trilogie despre corupţie, jurnalism şi lumea financiară. Ea prezintă aventurile jurnalistului Mikael Blomkvist şi ale tinerei Lisbeth Salander, un hacker cu o inteligenţă de geniu.

Una dintre cele mai de succes apariţii editoriale din lume, “Millennium” a fost vândută în două milioane de exemplare numai în Suedia, fiind cumpărate peste 25 de milioane de copii în toată lumea.

În România, Editura Trei a publicat trilogia “Millenium” cu titlurile “Bărbaţi care urăsc femeile”; “Fata care s-a jucat cu focul”; “Castelul din nori s-a sfărâmat”, relatează Mediafax.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here