FRUMUSEȚILE PĂMÂNTULUI. TOP 10 Cele mai frumoase locuri din lume

0
2605

Prinși în vâltoarea vieții, de multe ori uităm să ne bucurăm de minunile pe care Dumnezeu le-a lăsat pe lume ca să ne bucure ochii și sufletul.

9AM a realizat un clasament al locurilor de o frumusețe incredibilă, care există pe glob. Fotografii surprind doar o infimă parte pe care frumusețea locului o transmite privitorului.

Tunelul de flori Wisteria, Japonia

Majoritatea turistilor care se opresc in Gradina Fuji Kawachi din Kitakyusho au un singur obiectiv: sa mearga in plimbare prin tunelul de flori Wisteria.

Muntii Zhangye Danxia, China

Acesti munti colorati se afla in provincia chineza Gansu. Coloritul lor extraordinar este rezultatul secolelor de activitate tectonica si al eroziunii. Muntii sunt complet lipsiti de vegetatie ceea ce contribuie la aspectul lor straniu si extraterestru.

Minunile Pamantului

Parcul Hitachi, Japonia

Parcul Hitachi se afla in Hitachinaka, Japonia, si atrage milioane de turisti anual care vin sa vada cei 8,6 acri de terenuri acoperite cu flori.

Pesterile Mendenhall, Alaska, SUA

Ghetarul Mendenhall este destul de renumit, insa minunile incep in adanc, unde se afla pesteri de gheata superbe.

Salar de Uyuni, Bolivia

In Bolivia exista o campie de sare care este atat de plata incat agentiile spatiale din intreaga lume o folosesc pentru a calibra altimetrele de pe satelitii din jurul Pamantului. Cu o arie de peste 10.000 de kilometri patrati, Salar de Uyuni este cea mai mare saratura din lume. Este atat de plata incat inaltimea sa variaza cu mai putin de un metru pe intreaga suprafata.

Culturile de lalele, Olanda

In fiecare an, din martie pana in mai, peisajul rural olandez se transforma intr-o mare abstracta de flori. Prima lalea a fost plantata in olanda in 1593 si de atunci a devenit simbolul national al tarii.

Mina Nalca, Mexic

Localizata in Chihuahua, Mexic, aceste pesteri cu cristale uriase te-ar putea sa convinga ca ai gasit Fortareata lui Superman. Mina de cristale se afla la 450 de metri sub pamant si contine cele mai mari cristale din lume.

Izvorul Prismatic, Yellowstone Park, SUA

Bacteriile sunt responsabile pentru culorile psihedelice ale acestui izvor.

Poarta spre Iad, Turkmenistan

Aflata in localitatea Darvaza din Turkmenistan, “Poarta spre Iad” este un crater cu gaze cu un diametru de 70 de metri, care arde neincetat de 40 de ani. Locul a fost descoperit in 1971, cand o echipa de geologi sovietici fora in cautarea zacamintelor de gaze naturale. Acestia au avut proasta idee sa dea foc gazelor, care ard de 40 de ani.

Chand Baori, Minunile din India

Chand Baori este o faimasa fantana cu trepte din Abhaneri, Rajasthan si, tot odata, cea mai adanca si mai larga din lume. Chand Baori a fost construita in secolul IX, in oglinda cu Templul Harshat Mata. Monumentul are 3.500 de trepte, 13 etaje si o adancime de 30 de metri.

 Ana Agrama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here