Miracolele Creației Divine (I)

0
128

creatieSe spune că orice creatură îşi are povestea ei. Povestea ciocănitoarei a fost descoperită de dr. Luther Sunderland, inginer aerospațial. Acesta a studiat trupul unei păsări găsită fără suflare prin pădure, informează http://www.creationism.org/

Primul lucru care  i-a  atras atenţia au fost un set de oase mici şi  flexibile care  ieșeau din nara dreapta a ciocănitoarei, înconjurau capul și gâtul prin spate, și apoi intrau în cioc pe cealaltă parte a capului. Este cunoscut faptul că unele animale au oase care întăresc baza limbi, dar limba ciocănitorei este cu totul diferită şi fascinantă.

Limba ciocănitoarei este perfect adaptată la modul de viaţă al păsării. Ciocănitoarea foloseşte limba, care are nişte formaţiuni asemănătoare unor cârlige mici şi o substanţă lipicioasă  în vârf, ca să poată prinde larvele care trăiesc ascunse prin copaci. Modul în care limba acesteia îi înconjoară capul şi gâtul, pe sub pielea lăsată îi oferă posibilitatea să pătrundă în galeriile săpate în trunchiul de copac aproximativ 15 centimetri, după căutarea hranei. În timpul zborului limba lungă este ţinută sub piele, în spatele gâtului. Aici oasele mici se împart în două limbi, care se reunesc înainte să intre în cioc. Acest detaliu unic îi oferă fără îndoială o acuratețe sporită, îndreptându-se direct spre pradă.

Şi cum Dumnezeu nu a lăsat nimic la întâmplare şi fiecare vieţuitoare a fost înzestrată cu uneltele necesare pentru a-şi desfăşura viaţa, ciocul ciocănitoarei cu care pasărea sfredelește coaja copacilor, este tare şi ascuţit şi nu se toceşte niciodată.

Un sistem complex de factori protejează creierul ciocănitoarelor de leziunile care ar putea surveni în timpul impactului: structura anatomică a capului, un ţesut spongios care acţionează ca un tampon şi osul hioid, care acţionează ca o centură de siguranţă. De asemena ochii ciocănitoarei sunt protejați de așchiile care sar de o membrană groasă îi acoperă cu doar o milisecundă înainte ca păsărea să lovească prima dată copacul.

Ciocănitoarea se caţără cu abilitate prin copaci ajutată de structura picioarelor, iar coada cu penele puternice şi rigide o foloseşte ca punct de sprijin.

Există unele voci care spun că toate acestea sunt doar o serie de modificări anatomice și fiziologice pe care ciocănitoarea și le-a format de-a lungul timpului, ca urmare a adaptării acestea la mediul de viață. Omul de știință dr. Sunderland crede cu tărie că sistemele ciocănitoarei atât de complexe și precise nu pot fi decât o creație divină.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here