Miracolele Creației Divine (II)

0
202

naturaFemelele cangur au fost înzestrate cu anumite caracteristici remarcabile, care nu pot fi dar o mutații întâmplătoare. Una dintre ele este denumită științific implantare întârziată, este capacitatea femelei de a transporta un ovul fecundat în uter, într-o stare amânată de dezvoltare ca urmare a suprimării proliferării celulelor în stadiul de blastocist, în timp ce în marsupiu este deja un pui care s-a născut mai devreme.

cangurSpecialistul Terence Dawson explică acest fenomen, preluat de site-ul https://www.cai.org/. Dacă un ovul este fecundat imediat după nașterea unui pui, acesta se va dezvolta până la stadiul de blastocist, dar apoi va deveni inactiv dacă există un pui care este alăptat. Embrionul își va relua evoluția după ce puiul din marsupiu este complet dezvoltat. Mai mult decât atât, mama-cangur poate produce în același timp două tipuri de lapte, unul pentru puiul care s-a dezvoltat și fost scos din marsupiu și unul pentru piul cel mic, care trăiește încă acolo. De asemenea o femelă poate avea în același timp un pui în afara marsupiului, unul în marsupiu și altul așteptând să se nască.

Aceste trăsături incredibile ale femelelor cangur nu pot fi puse doar pe seama unor întâmplări ale naturii. Deși există voci care spun că glandele mamare s-au dezvoltat din glandele sudoripare, însă oamenii de știință nu au putut demonstra acest lucru.

V-ați întrebat vreodată cum păsările care petrec perioade lungi de timp în cele mai îndepărtate oceane reușesc să supraviețuiască fără apă dulce?

Incredibil, păsările marine, cum sunt albatroșii, care își petrec o mare parte din viata lor pe mare, departe de uscat, pot bea apă de mare pentru ca au propria instalație de desalinizare. Sarea este toxică pentru aceste păsări, dar s-a arătat că acestea în parte de sus a ciocului, între orbită și fosele nazale, au o glandă care filtrează apa și extrage sarea în exces, care este apoi eliminată prin nas.

pasareUn sistem atât de complex, nu poate fi doar o adaptare la condițiile de viață. Aceste păsări au fost create pentru a trăi pe mare iar pentru asta li s-au dăruit însușiri specifice.

O altă vietate care ne demonstrează prezența creației divine, peste tot în jurul nostru este o șopârlă care trăiește în zonele aride din sudul și vestul Australiei și a fost denumită diavolul țepos. Ca și alte organisme, șopârla are capacitatea remarcabilă de a schimba culoarea, de la galben la portocaliu sau maro, în funcție de cantitatea de lumină și mediul înconjurător.

soparlaTot în Australia există o specie de orhidee, intitulată orhideea papuc. Aceasta are o parte a florii care seamănă și elimină același miros o viespe, pentru a atrage masculii care participă astfel la polenizarea florii.

orhideeAcestea sunt doar câteva exemple din lumea viețuitoarelor care demonstrează că sisteme biologice nu sunt doar mutații genetice sau adaptări întâmplătoare la mediul de viață. Multe dintre ele sunt parte dintr-o creație complexă, pe care știința nu a găsit metode să o explice.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here