Mircea Cărtărescu, nominalizat la Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”

0
134

Poetul, prozatorul, criticul literar și publicistul Mircea Cărtărescu a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, la Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia, care se acordă anual la Botoșani.

cararescuAlături de Cărtărescu, pentru cea de-a XXIII-a ediție a Premiului Național de Poezie pentru Opera Omnia au mai fost nominalizați scriitorii Liviu Ioan Stoiciu, Lucian Vasiliu, Ovidiu Genaru, Constantin Abăluță, Vasile Vlad și Ion Mureșan.

Cărtărescu, în vârstă de 57 de ani, a debutat în 1971 cu poezii în revista România literară. El a publicat în 1980 volumul de poezii „Faruri, vitrine, fotografii…”, care a obținut, în același an, Premiul Uniunii Scriitorilor. A mai scris „Poeme de amor”—1983, „Totul”—1985, „Levantul”—1990 (Premiul Uniunii Scriitorilor pe 1990), „Dragostea. Poeme(1984-1987)”—1994, „50 de sonete de Mircea Cărtărescu cu cincizeci de desene de Tudor Jebeleanu”—2003, dar și „Nimic. Poeme (1988-1992)”—2010.

Premiul se acordă în fiecare an, pe 15 ianuarie, de Primăria municipiului Botoșani. Laureatul, care este ales de către un juriu condus de Nicolae Manolescu, este desemnat cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Ediția de anul trecut a Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu a fost câștigată de poetul Nicolae Prelipceanu.

Sursa: Agerpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here