Mireille Mathieu, succesul unei zâne din poveşti

0
170
Primăvara anului viitor aduce în peisajul concertistic autohton un concert de proporţii, susţinut de o voce legendară, un personaj cu o sensibilitate aparte.
Mireille Mathieu
Photo: ANDREAS LANDER/dpa – NO WIRE SERVICE –

Pe 24 martie, la Sala Palatului, Mireille Mathieu îşi va încânta admiratorii din România cu cele mai cunoscute melodii din palmares, în acompaniamentul celor 26 de membri ai orchestrei sale.

În cei 47 de ani de la debut, Mireille Mathieu şi-a dedicat viaţa în totalitate publicului. Succesul melodiilor sale ocupă în continuare pagini importante în istoria muzicii universale. Deşi este ovaţionată de milioane de admiratori în întreaga lume şi este unul dintre simbolurile cântecului francez, puţini dintre cei ce iubesc muzica celebrei cântăreţe ştiu că la baza carierei sale uimitoare se află o poveste de viaţă incredibilă.

Mireille Mathieu provine dintr-o familie cu 14 copii, cu posibilităţi materiale foarte reduse.

Au fost crescuţi însă de părinţii lor cu o imensă căldură şi dragoste sufletească. (….) „Oarecum, încă de mică m-am simţit ca «Albă ca Zăpada» care întreţinea gospodăria celor şapte pitici. Am cântat la fiecare activitate casnică simţindu-mă astfel ca o adevărată zână!

Am luat asta foarte în serios crezând că în realitate chiar sunt o zână“, mărturiseşte artista. Îşi aminteşte că fiecare an îi mai aducea un frate sau o soră în plus. La vârsta de 6 ani, Mireille Mathieu spăla rufe şi freca pardoselile. Cel mai mare vis al său era ca fiecare copil să aibă camera lui. Greutăţile financiare au determinat-o, la vârsta de 13 ani, să se angajeze într-o fabrică de hârtie, unde confecţiona plicuri. Astfel, reuşeşte să crească venitul familiei, iar mai târziu ajunge să îşi plătească primele lecţii de muzică. Calităţile şi sensibilitatea muzicale le-a moştenit de la tatăl său, pe care îl auzea cântând precum un tenor atât acasă, cât şi în corul bisericesc.

Prima să apariţie în faţa publicului a avut loc la vârsta de 4 ani, în cadrul unei serbări de Crăciun. Atunci a interpretat cu mândrie un cântec învăţat de la tatăl său.

Un aparat de radio vechi, adus în casă de tatăl său, avea să-i schimbe destinul micuţei Mireille. Ascultând radio, a descoperit vocea unică a celebrei Edith Piaf, interpreta idol a cărei profesiune o va urma cu vehemenţă şi care i-a deschis calea spre succes. După trei ani în care a încercat cu perseverenţă să obţină un premiu în cadrul concursului muzical al localităţii din care provenea, Mireille câştigă trofeul cu piesa „La vie en rose“, melodie ce nu lipseşte nici acum din repertoriul artistei.

Dacă la vârsta de 4 ani Mireille reuşise să depăşească febra primelor emoţii, să trăiască primele rafale de aplauze, să audă primele ovaţii de „bravo“ astăzi, a reuşit să devină una dintre cele mai populare cântăreţe din lume. În palmaresul celor 47 de ani de activitate muzicală, a adunat materiale discografice ale căror vânzări pe plan mondial ating cote impresionante, a efectuat turnee şi a susţinut concerte în întreaga lume, a primit premii şi distincţii onorante şi are un public fidel.

Pe 24 martie la Sala Palatului, melodii precum La vie en rose“, „Mon credo“, „C’est ton nom“, „Acropolis adieu“; „Ne me quitte pas“, „Santa Maria“ sau „Tous les enfants chantent avec moi“ vor da savoarea şi farmecul unui concert complet, îndelung visat de iubitorii de gen.

Biletele pentru concertul Mireille Mathieu sunt disponibile în reteaua VreauBilet, la punctele de vânzare din Unirea Shopping Center etj. 2, la Librăria „Mihai Eminescu“, la Sala Palatului şi online prin www.vreaubilet.ro.

Sursa: eazi.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here