Mirodeniile – ajutoare pentru sănătate

0
93

Multe dintre alimente au fost utilizate de sute de ani pentru a trata, a alina și pentru a ține departe bolile. Oamenii de știință au început să demonstreze abilitățile acestor ingrediente.

turmericulUnele atenuează durerea artritei, reduc nivelul zahărului din sânge și a colesterolului, iar altele, distrug celulele canceroase. Iată câteva dintre aceste ingrediente.

Turmericul alină durerea

O porție cu vârf de turmeric poate calma durerea cauzată de artrită. Asta deoarece turmericul conține curcumină, un puternic antiinflamator, care calmează durererea. Totodată, previne cancerul de colon și boala Alzheimer. Potrivit unui studiu clinic efectuat de Facultatea de Medicină de la Universitatea Johns Hopkins, în 2006, curcumina poate contribui la diminuarea leziunilor precanceroase cunoscute sub numele de polipi de colon, atunci când este luată împreună cu o cantitate mică de quercetină, un antioxidant puternic care se găsește în ceapă, mere și varză.

Scorțișoara reduce nivelul zahărului din sânge

scortisoaraSpecialiștii spun că pentru bolnavii de diabet de tip 2 consumarea scorțișoarei în fiecare zi reduce, cu aproximativ 10 %, nivelul zahărului din sânge. Totodată, acest condiment reduce nivelul colesterolului rău (LDL). Ai însă mare grijă atunci când consumi scorțișoară! O cantitate mare de condiment poate fi periculoasă. Prin urmare, dizolvă ingredientul  în apă.

Rozmarinul ține departe cancerul

rozmarinCarnea prăjită sau friptă la temperaturi ridicate formează aminele heterociclice, substanțe care duc la apariția cancerului. Cercetătorii de la Universitatea de Stat Kansas sunt de părere că nivelurile aminelor heterociclice se reduc semnificativ atunci când pulberea de rozmarin este pusă peste carne înainte de a fi gătită. Aceștia spun că rozmarinul conține carnosol şi acid rozmarinic, doi antioxidanți puternici care distrug aminele heterociclice. Pentru a reduce formarea substanțelor cancerigene, specialiștii recomandă marinarea alimentelor înainte de a fi gătite, folosind rozmarin, oregano, busuioc, usturoi, ceapă sau pătrunjel.

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here