Mister rezolvat: “Luna s-a format în urma ciocnirii cu planeta Theia”

0
215

theia-465x390Cercetătorii au demonstrat că Luna s-a format în urma coliziunii dintre Terra și planeta Theia în urmă cu 4,5 miliarde de ani. Teoria a fost prima dată emisă în 1974, însă anul acesta a fost demonstrată.

Un grup de cercetători germani de la Universitatea Georg-August din Göttingen a analizat în detaliu rocile prelevate de pe Lună de Apollo în urmă cu 40 de ani.

Analizele precedente arătau că rocile selenare își au originea pe Pământ, în timp ce simulările digitale arătau că Luna ar trebui să fie în mare parte derivată din Theia. În prezent, o analiză mult mai rafinată a mostrelor a arătat dovezi ale existenței unui material despre care se crede că ar avea o origine extraterestră, scrie German Pulse.

”Această descoperire are o dublă importanță: în primul rând acum putem fi siguri că o coliziune a avut, într-adevăr, loc. În al doilea rând, ne dă o idee despre geochimia planetei Theia.”, a declarat Daniel Herwartz, coordonatorul cercetării.

Theia este un obiect ipotetic al Sistemului Solar, presupus că ar fi existat în trecut. Numele provine din mitologia greacă: Theia era o titanidă care a dat naștere Selenei, zeița Lunii și sora lui Helios (Soarele) și a lui Eos (Aurora). Numele Theia a fost propus în anul 2000 de cercetătorul A. N. Halliday.

Sursa: evz.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here