Mistere ale Bibliei care nu vor fi decifrate niciodată

0
435

Mistere-ale-Bibliei-care-nu-vor-fi-descifrate-niciodata---Video-Pentru un text despre care se spune că ar conține toate răspunsurile, Biblia ridică o mulțime de întrebări. Dintre acestea, menționăm enigma numelui lui Dumnezeu sau anii „pierduți” ai lui Iisus Hristos.

Unele dintre misterele care apar în scrierele Bibliei au rămas nedescifrate până astăzi, arată „Listverse”.

Numele Lui Dumnezeu

Conform tradiței evreiești, există mai multe moduri în care se face referire la Dumnezeu, dar cel corect este Tetragrammaton, un cuvânt cu patru litere. El a fost scris „YHVH”- această combinație de litere este menită să fie numele adevărat al lui Dumnezeu și nimeni nu știe cum se pronunță. Pronunția corectă a dispărut în istorie și tot ceea ce avem astăzi sunt doar presupuneri. Variante de pronunție și transcriere pot fi Iahve sau Iehova.

Behemoth

În Biblie, în cartea lui Iov, se vorbește despre o creatură numită Behemoth, una gigantică și foarte puternică. Din descrierea ei, știm că Behemoth este un animal terestru foarte mare. Astăzi nimeni nu are idee despre ce poate fi vorba.

Unii învățați au sugerat că acest animal ar putea fi un hipopotam, alții au spus că este un elefant sau chiar un dinozaur, care a supraviețuit în timpurile biblice. Totul este un mister total.

Anul de naștere al lui Iisus

Cele mai multe evenimente care sunt descrise în Evanghelii nu sunt legate de o dată exactă, iar nașterea lui Iisus nu face excepție. În Evanghelia după Luca se spune că Iisus s-a născut în timpul domniei lui irod, când a avut loc primul recensământ. Ceea ce este imposibil.

Deși Quirinus a efectuat un recensământ în jurul anilor 6-7 d.Hr., acesta nu se suprapune cu domnia lui Irod. La momentul recensământului, Irod murise de aproape un deceniu. Ceea ce înseamnă că cele două indicii despre nașterea lui Iisus se contrazic reciproc.

Locul unde se află Arca lui Noe

Mulți consideră că locul în care s-ar afla Arca lui Noe ar fi muntele Ararat din Turcia. Dar nu există niciun motiv pentru care ar trebui să credem acest lucru. Deși Biblia menționează că Arca ar fi ajuns la Urartu, un vechi imperiu din estul Turciei, nu există nici o dovadă care să indice existența unui potot uriaș care să fi afectat vreodată această zonă.

Cărțile lipsă din Biblie

Biblia este una dintre cărțile care conțin cele mai multe cuvinte scrise vreodată. Dar ea a fost mult mai cuprinzătoare. Cel puțin 17 cărți lipsesc din versiunea modernă a Bibliei și nu se știe nimic despre ce s-a întâmplat cu acestea.

În alte capitole din Biblie se fac referiri la scrierile care lipsesc. Spre exemplu, în Cronici 29, se vorbesc de „scrierile despre profetul Nathan și Gad” și detalii despre domnia regelui David. Dar încercând să căutăm aceste scrieri în Biblie nu vom găsi nimic.

La fel și cu Cartea Războaielor Domnului, care conține un ciclu epic de poeme. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu aceste scrieri. La un moment dat în istorie, ele au fost  pierdute sau cineva a decis să le scoată din Biblie.

Anii pierduți ai lui Iisus

Nimeni nu a avut analizată viața, așa cum a fost cea a lui Iisus. Aproape fiecare moment al existenței lui Hristos a fost interpretat de către oamenii de știință. Cu toate acestea, rămân goluri uriașe în cunoștințele noastre despre ce a făcut Iisus la vârsta de 12 până la 30 de ani.

Nu avem nici o idee despre ce a făcut Iisus în timpul adolescenței și primilor ani din tinerețe. Lipsa de informații despre această perioadă din viața lui Iisus a făcut să apară sute de cărți pe această temă, toate avansând diverse teorii.

Locul crucificării lui Iisus

Noul Testament marchează Crucificarea lui Iisus drept evenimentul cel mai important din istoria omenirii. Dar unde a avut loc acest eveniment de așa o importanță? Nu se știe exact acest lucru.

Biblia spune că Răstignirea a avut loc pe Golgota, unul dintre dealurile din afara Ierusalimului. Este unul dintre foarte puținele detalii din cele patru Evanghelii cere coincid. Învățații contemporani consideră că Golgota ar putea fi zona denumită astăzi „Gordon’s Cavalary”, în apropiere de Ierusalim, descoperită de britanicul Charles Gordon la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Sursa: Revista Lumea, nr. 4/2014

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here