Misterul de la Stonehenge. O descoperire epocală sugerează că răspunsurile se găsesc sub pământ

0
117

foto-7_4-465x390Ansamblul Stonehenge încă reprezintă un mister pentru cercetători, însă o descoperire recentă sugerează că o parte importantă a monumentului, dar și o pistă pentru aflarea motivului pentru care a fost construit, s-ar afla sub pământ.

O echipă de oameni de știință a găsit 15 monumente subterane în jurul misteriorului monumentului din comitatul Wiltshire.

Cele 15 noi monumente au fost reperate cu ajutorul unor senzori magnetici, iar cercetătorii speră că în viitor, aceste structuri subterane să fie excavate și cercetate de arheologi, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Stonehenge a fost subiectul multor teorii cu privire la originea sa, variind de la arheologie la explicații din mitologie sau paranormale.

O ipoteză vehiculată recent este faptul că monoliții din piatră care formează ansamblul monumental megalitic de la Stonehenge au fost aleși special pentru proprietatea lor acustică cu totul specială, întregul ansamblu funcționând ca un veritabil “clopot” sacru.

Cercetătorii au mers în cariera preistorică de piatră de la Carn Menyn, în sud-vestul Țării Galilor, de unde au fost extrase o mare parte a stâncilor de la Stonehenge și au observat că dacă lovesc aceste stânci cu niște mici ciocane se produc niște sunete metalice, asemănătoare celor de clopot sau de gong.

Sursa: evz.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here