Misterul piramidelor din Triunghiul Bermudelor

0
110

 

triunghiul bermudelor
webtribune.rs

 Triunghiul Bermudelor si disparitiile lui

In apropiere de zona numita Triunghiul Bermudelor, pe fundul oceanului, la adancimea de 2000 de metri, s-a descoperit o piramida tetraedica avadn inaltimea de  200 metri si latura bazei de 300 metri.

Piramida este parțial îngropată în nisip și studierea sa a fost posibilă numai în anul 2017, desi a fost descoperita cu ajutorul sonarului , inca din anii ’60. Ea este realizată dintr-un material translucid, asemănător cu cristalul.

În anul 1970, sunt publicate primele articole despre descoperirea unor ruini subacvatice, în apropiere de insula Bimini. Grupul celor patru cercetători care au realizat descoperirea era condus de Ray Brown, care a fost invitat de un canal de televiziune american pentru a-și prezenta descoperirea.

În interviu, Brown a declarat că vârful piramidei este realizat dintr-o piatră semiprețioasă de culoare albastră, numită lapis lazuli. Brown a povestit că în timpul scufundării s-a îndepărtat de colegii săi și a observat conturul unei piramide.

Urmându-şi curiozitatea, Ray a intrat în piramidă, ajungând într-o mică încăpere pătrată, cu tavan în formă de piramidă.

Incaperea din interiorul piramidei

Deşi nu avea lanternă totuşi, în mod misterios, era destulă lumină în interior încât să îi permită să vadă clar încăperea. El a descris-o ca fiind curată şi luminoasă, fără alge sau alte depuneri pe pereţi. O bară groasă de metal atârna de tavan, iar la capătul său se afla un cristal roşu, cu mai multe „feţe”.

Dedesubtul ei, pe podea, se găsea o piatră inscripţionată, pe care era aşezată o farfurie din acelaşi material, având gravate cu bronz două palme. Înăuntrul celor două palme se afla o sferă de cristal de cuarţ de mărime mijlocie, cu o piramidă în interiorul său. La plecare, Ray a luat cu el sfera de cristal de cuarţ aflată în cele două palme de bronz. Brown afirmă că atunci când se îndepărta de piramidă a auzit clar o voce care i-a spus „ai luat ceea ce căutai, nu te mai întoarce niciodată.” Înspăimântat, Brown nu a mai revenit vreodată în acel loc şi a aşteptat cinci ani până să facă cunoscută lumii această descoperire.

La ora actuală, sfera este denumită „Ochiul lui Dumnezeu” sau „Orbul atlantean” iar Arthur Fanning, cel care o deţine în prezent, o arată tuturor acelora care vor să îi verifice autenticitatea. Se pare că în apropierea acestei misterioase sfere, acele busolei se învârt în sensul invers acelor de ceasornic. Deşi s-au efectuat cercetări, nimeni altcineva nu a mai găsit vreodată misterioasa piramidă de cristal pe care afirmă Ray Brown că ar fi descoperit-o în anul 1970.

Totuşi, în următorii ani, au mai survenit unele mărturii despre existenţa unor piramide subacvatice în regiunea arhipelagului Bahamas. Există unele voci care afirmă că energiile magnetice ale piramidelor uriaşe aflate sub apă ar fi responsabile pentru dispariţiile inexplicabile din Triunghiul Bermudelor.

 

Moldovanu Ionela