Misterul Triunghiului Bermudelor a fost elucidat. Iată ce fenomen incredibil stă la baza disparițiilor inexplicabile

0
506

mistere-49Triunghiul Bermudelor este locul care poartă cea mai mare amprentă a misterului de pe Terra. De-a lungul timpului, numeroase avioane sau vapoare au fost parcă înghiţite de o forță inexplicabilă, fapt pentru care acest triunghi a devenit atât de înspăimântător.

Numeroase teorii cu privire la ceea ce se poate petrece în Triunghiul Bermudelor au fost expuse de către cercetători. Inițial s-a vehiculat că o anomalie magnetică provoacă dispariția inexplicabilă a tuturor obiectelor care au neșansa să se afle în zona respectivă. Această teorie nu a putut fi niciodată demonstrată, fapt pentru care imediat s-a găsit o alta. Au existat numeroase voci care au susținut că pe fundul oceanului s-ar putea afla o bază extraterestră și din acest motiv orice obiect metalic este atras pe fundul oceanului.

Conform legendei, Triunghiul Bermudelor este unul dintre cele 2 locuri de pe Pământ unde busola nu arata punctul cardinal Nord, ci adevăratul Nord. Conform oamenilor de ştiinţă, variațiile busolei nu ar trebui sa mai fie o problema pentru vasele moderne de astăzi, care nu se mai ghidează doar după punctele cardinale.

O altă teorie interesantă este cea a orașului dispărut Atlantis. Unii cred că acele cristale care alimentau energetic orașul sunt la originea cauzelor pentru care traficul maritim și cel aerian este perturbat. Această teorie a fost susținută de mai mulți scafandri care credeau că au observat astfel de cristale. Până la urmă, întreaga poveste a rămas la nivelul de presupunere.

În momentul în care marinarul Bruce Gernon a declarat că a fost nevoit să intre, cu barca sa aflată în derivă, sub o formațiune ciudată de nori, care l-a purtat la sute de mile distanță, s-a născut o altă teorie. Este vorba despre vortexurile temporale, care ar transforma Triunghiul Bermudelor în cel mai de temut loc de pe Terra. Dacă povestea marinarului este reală atunci putem spune că a avut neșansa de a se afla în locul nepotrivit și nimic mai mult.

Acestea au fost doar câteva teorii, născute în urma unor interpretări ciudate sau pur și simplu din nevoia acută de a explica un fenomen straniu. Cu toate acestea, au existat numeroși specialiști care au studiat fenomenul cu minuțiozitate. Niciuna dintre presupunerile de mai sus nu au fost validate, pentru că până la urmă s-a găsit explicația pentru misterul Triunghiului Bermudelor. Aceasta este numită teoria “bubble” sau a bulelor de gaz metan care ies din adâncurile oceanului. În anumite momente, atunci când se întâlnesc anumite condiții, depozitele impresionante de gaz metan sunt eliminate și odată ajuns în aer, acest gaz pune probleme majore navigatorilor, cât și piloților de avioane.

 Atunci când motoarele nu mai au o concentrație optimă de oxigen ele pur și simplu se opresc și astfel avioanele cad în apă. O altă ipostază interesantă se află în momentul în care există o concentrație scăzută de metan în aer și motoarele continuă să funcționeze, dar din cauza gazului explozia este iminentă.

Dintre toate teoriile, aceasta este susținută de cei mai mulţi dintre oamenii de știință și astfel misterul Triunghiului Bermudelor pare într-o oarecare măsură să fie elucidat.

Sursa: efemeride.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here