Mit şi adevăr legat de ciocolată

0
100

ciocolataCiocolata – Între mit și adevăr

Numeroase mituri pe tema ciocolatei au fost dezmințite de nutriţioniști. Consumul moderat de ciocolată nu este vinovat de producerea acneei şi nu duce la apariția cariilor.

Mai mult, susțin experții, înaltul său conținut energetic transformă ciocolata într-un aliment recomandat pentru o dietă echilibrată, relatează site-ul dmedicina.com, citat de Agerpres.

Să fie adevărat că îngrașă?

Ciocolata nu favorizează excesul de greutate sau obezitatea dacă se consumă moderat, în cadrul unei diete care să echilibreze energia dobândită şi consumul energetic al organismului.

Favorizează apariția acneei?

Experții în nutriție afirmă că acneea are drept cauză fundamentală factori hormonali, proprii adolescenței, sau de tip genetic. Nu s-a dovedit științific o relație între apariția coșurilor și consumul de ciocolată.

Citiți și Remedii naturale pentru combaterea acneei.

Provoacă apariția cariilor?

Deși consumul de alimente şi băuturi care conțin zaharuri este asociat, în general, cu apariția cariilor, această relație nu este directă, pentru că intervin alți factori precum textura alimentelor şi aderența. O bună igienă bucală poate preveni apariția cariilor.

Generează dependență?

Nu s-a putut demonstra științific că ar provoca un consum compulsiv. De fapt, pentru a se produce fenomenul de dependență faţă de ciocolată, ar trebui să se consume cantități imense zilnic.

Ridică nivelul colesterolului?

Grăsimile din ciocolată provin din untul de cacao, acid gras saturat care, spre deosebire de alţi acizi, nu ridică nivelul colesterolului din sânge. De fapt, potrivit unor studii, consumul de ciocolată contribuie la menținerea nivelurilor “colesterolului bun”.

Conține cafeină?

Prezența cafeinei în ciocolată este nesemnificativă. În produsele de cacao predomină teobromina, care, deşi este din aceeaşi familie cu cafeina, are o putere de stimulare puțin semnificativă.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here