Mitropolitul Ardealului va sluji duminică la Ghimbav

0
136

laurentiu_streza_

Liturghia va fi una specială, ÎPS Laurenţiu Streza urmând a sfinţi pictura bisericii.

Duminică, va fi sărbătoare mare la noua biserică ortodoxă din Ghimbav, care poartă hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi Acoperământul Maicii Domnului.

Lucrările la lăcaşul de închinăciune au fost finalizat în 2009, iar acum, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al oraşului, şi pictura interioară a fost definitivată. Slujba de sfinţire a picturii va fi oficiată de către Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza (foto medalion), alături de un sobor de preoţi.

Oficierea slujbei va începe la ora 9.00 şi se va termina în jurul prânzului.

„Cu ajutorul Domnului am reuşit să finalizăm şi această lucrare pe care am început-o în noiembrie 2011. A fost o lucrare complexă, dar am avut nişte pictori de la Dej, care au lucrat foarte bine. Practic, întreaga pictură a fost terminată încă de anul trecut, însă numai acum Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu a putut să ajungă şi la noi. Este un eveniment deosebit pentru enoriaşii din Ghimbav şi pentru întreaga comunitate”, ne-a spus preotul Călin Comşa.

Proiectul ridicării unei noi biserici în Ghimbav a fost iniţiat în 2006.

Printre iniţiatori s-a numărat şi consilierul judeţean PPDD Ionel Fliundra, pe atunci consilier local, care s-a implicat în continuare pentru finalizarea lăcaşului de închinăciune.

În 2009, la doi ani şi patru luni de la punerea pietrei de temelie, lucrările au fost finalizate, slujba de sfinţire fiind oficiată tot de către ÎPS Laurenţiu.

Lăcaşul de cult al ghimbăşenilor este unicat în România, datorită construcţiei grandioase şi cupolelor poleite cu aur aduse tocmai din Rusia.

Sursa Bună Ziua Braşov

 

V-ar putea interesa şi aceste articole