Mituri despre pielea ta…

0
117

pielePielea, acel înveliș care protejează corpul de vânt, frig, ploaie, este cunoscută ca fiind cel mai mare organ al omului, care joacă un rol primordial în anatomia umană. In cazul unui adult, pielea reprezinta in jur de 16% din greutatea corpului si are o suprafata de 1,7-1,8 metri patrati.

‘Pielea protejează corpul de agresiuni de natură mecanică, fizică, chimică sau microbiană provenind din mediul exterior, prin mecanisme imunologice şi celulare şi datorită impermeabilităţii, puterii şi flexibilităţii sale’, se arată pe site-ul http://www.bioderma.com.

Cu toate că e află într-o permanentă comunicare cu celelalte organe, rareori i se acordă atenția cuvenită, din păcate.

Există o serie de dermatologi, care tind să aducă critici și acuze multor lucruri cunoscute publicului larg despre procesul de îngrijire corporal, în special cea a tenului.

Vă vom prezenta mai jos, o listă ce cuprinde câteva aspecte pe care nu multe persoane le știu despre pielea lor.

De pildă, apa nu hidratează pielea din interior.  Chiar dacă cea mai des întâlnită recomandare este consumul zilnic a unei cantități de apă pentru hidratarea tenului (minim 1 litru pe zi), dermatologistul dr. Patrick Bowler susține că acesta este un mit, iar consumul de apă nu este suficient pentru hidratarea tenului deoarece nu poate reface toate celulele din interiorul pielii, conform http://www.teotrandafir.com.

Un alt aspect ce combate ‘mitul specialiștilor’, este acela conform căruia ciocolata nu contribuie la apariția acneei.  Unele voci afirmă cu tărie că  zahărul consumat în cantități industriale poate duce la erupția de acnee.

Pe de altă parte,  specialistul în probleme de sănătate, Dr. Murad,  ne spune  că aceasta este o temă falsă, întrucât ciocolata și dulciurile care conțin zahăr nu afectează tenul ci inima, acestea fiind un pericol de sănătate real dar nu pentru că provoacă acnee.

‘O altă accepțiune referitoare la tenul tău face referire la evitarea alimentației picante. Astfel, unii fac o legătură între  mâncarea picantă și apariția de acnee și uscarea pielii. Explicația este foarte simplă: ‘mișcarea rapidă a sângelui din cauza condimentelor picante duc la apariția de roșeață la nivelul obrajilor (piele înroșită, arsuri și roșeață la nivelul pielii, erupții acneice etc)’, sunt de părere specialiștii.

Este la îndemâna simțului comun că femeile recurg la multe tratamente pentru a obține o piele cât mai fină și veșnic tânără. Dar, cu toate acestea, Dr. Nick Lowe susține că oricât de multe tratamente ar urma femeile, timpul ne se poate opri în loc. Așadar, ridurile nu vor putea fi oprite să apară atunci când sunt programate biologic.

A nu substitui funcția medicului pentru a-ți ‘distruge’ singură coșurile este iarăși un aspect de luat în seamă. Multe femei recurg la procedeea inventate pentru a scăpa de coșuri, încercâd singure să scape de acest discomfort. Dar ele nu știu însă că , storcând coșurile pot împinge rădăcina și mai adânc în dermă, iar cicatricile apar instant.

Îngrijirea zilnică a pielii este o condiție esențială pentru prevenirea îmbătrânirii, însă este recomandat să ne document foarte bine înainte de a începe un anumit tratament ori a ne ghida după anumite ‘mituri’.

Alexandra G. 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here