Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății” de la Constanța

0
150

„Miturile cetății”„Miturile Cetății” – A început Festivalul Internațional de Teatru la Constanța – Importantă manifestare culturală ce-i invită pe constănțeni și pe turiști la spectacole – Ia Românească este sărbătorită în cadrul festivalului

Pe 23 și 24 iunie 2018 se sărbătorește Ziua Universală a Iei Românești în cadrul Festivalului Internațional de teatru „Miturile Cetății”. Manifestarea culturală se desfășoară la Constanța în perioada 20-27 iunie. Dublul eveniment este organizat de Teatrul de Stat Constanța. Este susținut de Muzeul de Artă Populară Constanța.
„Invităm pe această cale toți spectatorii și trupele invitate din țară și din străinătate care participă la Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății” să ne fie alături la acest eveniment”, au transmis organizatorii.

„Famous Art” – originalitate și fantezie

Tot în cadrul festivalului vor avea loc spectacole stradale, cu intrare liberă. Ele vor fi susținute de trupa de teatru, acrobație și jonglerie „FAMOUS ART”. În fiecare seară, în Piața Ovidiu, se vor juca spectacole pline de fantezie. „Omul oglindă”, „Regatul de foc”, „Statuile grecești”, „Ruinele romane”, „Nightingale” sunt doar câteva.

„Universul FAMOUS ART a luat naștere din fantezie, din dorința de a transcende realitatea și de a aduce arta mai aproape de oameni într-un mod cât mai accesibil. Esența companiei vine din pasiune, multă pasiune! Într-un cuvânt, vorbim despre INEDIT. Atenția pentru detalii, spectacole unice, vestimentația și make-up-ul diferite reprezintă fundamentul emblemei noastre. Nu întâmplător reușim să facem din fiecare eveniment un SPECTACOL”, se recomandă compania FAMOUS ART.

O simbioză impresionantă între teatru și acrobații spectaculoase, cu o acțiune desfășurată într-o ambianță plastică, cu costume și tehnici de make-up de excepție, FAMOUS ART promite reprezentații inedite pentru cei prezenți, localnici sau turiști. Dacă sunteți pe litoral, nu ratați!

„Miturile Cetății” – Cel mai mare festival de teatru antic

Cel mai mare festival de teatru antic de la malul Mării Negre, Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății” se află la a III-a ediție. În program sunt incluse spectacole, conferințe, lansări de carte, recitaluri de poezie, teatru pentru copii, opere rock și concerte. Vor avea loc spectacole ale unor companii teatrale din Italia, Franța, Ungaria, Israel. Și, nu în ultimul rând, România. Unele evenimente conexe se vor desfășura la Muzeul de istorie Națională și Arheologie. Reprezentațiile din cadrul festivalului „Miturile Cetății” se vor da pe scena în aer liber din Piața Ovidiu și în sala Teatrului din Constanța. Altele vor fi susținute în Sala Teatrului pentru copii și tineret, la Termele Romane și la Cazinoul din Constanța.

Mai multe despre programul evenimentelor puteți afla vizitând site-ul organizatorului sau pagina de Facebook a Festivalului.

De asemenea, poți afla știri recente accesând rubrica de actualitate.

Mihaela Mușetescu