Mocănița își reia traseul la Covasna

0
88

Linia îngustă de la Covasna va fi repusă în funcțiune din 12 aprilie, dată de la care doritorii se vor putea plimba cu Mocăniţa – trenulețul tras fie de locomotiva Diesel, fie de locomotiva cu abur.

mocanitaCu locomotiva Diesel se va merge în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică începând din 12 aprilie și până în 12 octombrie, în vreme ce locomotiva cu aburi va circula în zilele de sărbătoare – în săptămâna de Paști (12-22 aprilie), de Nedeie (25-27 iulie) și de Zilele Covasnei (5-7 septembrie). Prețurile sunt de 4 lei pentru copii și 6 lei pentru adulți la călătoria cu locomotiva Diesel și 8 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți la locomotiva cu abur. Plecările se vor face între orele 9 și 18 din fața Hotelului Clermont, în mod consecutiv. Grupurile care sunt interesate de o astfel de călătorie pot suna la 0756244920 sau la 0745363780.

Asociația pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste a anunțat că traseul va porni de la Hotelul Clermont din Voinești și va merge până la Planul Înclinat de jos – căci din cauza degradării acestuia, nu se poate urca. Distanța pe care o va parcurge Mocănița este de șase kilometri dus-întors, iar în cele trei vagoane încap 50 de persoane. Căile ferate înguste, printre care şi cele forestiere, reprezintă o destinaţie turistică importantă și avem destul de puține funcționale în prezent în întreaga țară; reabilitarea lor implică anumite costuri destul de ridicate, dar tocmai pentru că parcurg în general zone atractive, în natură, ele s-ar putea autofinanţa în mare parte, putând deveni rentabile cu condiţia oferirii unor servicii turistice atrăgătoare.

Sursa: covasnamedia.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here