Monopost de Formula 1 construit de studenții de la Universitatea Tehnică din Iași

0
146

Vor să arate că sunt cei mai buni și să ajungă pe podium. Studenţii Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi au creat un monopost, asemănător cu cel de Formula 1, pe care îl vor prezenta în cadrul competiţiei Formula Student ce va avea loc săptămâna viitoare în Ungaria.cinci-campioni-

Timp de aproape un an, studenții au petrecut zilnic ore în șir în atelier, însă rezultatul merită tot efortul, spun ei. Bolidul, care a costat 20 de mii de euro, bani proveniți în cea mai mare parte din sponsorizări, mai are nevoie doar de câteva retuşuri pentru a intra pe circuit.

„Vom avea testări la maşină, la monopostul pe care l-au conceput, creat şi executat studenţii şi partea dinamică a concursului, partea sportivă a competiţiei, adică probele dinamice, unde se va pune accent pe eficienţa monopostului, pe consum pe o distanţă de 34 de kilometri, o proba de anduranţă”, a explicat profesorul Ciprian Ciofu, cel care a coordonat întreg proiectul.

Tinerii susțin că monopostul pe care l-au construit de la zero poate rivaliza oricând cu mașinile de curse care participă la circuitul profesionist de Formula 1. Tocmai de aceea speră că în competiția studențească din Ungaria vor reuși să ajungă pe podium.

Studenţii spun că mașina creată de ei ajunge la viteza maximă de 150 de kilometri la oră, și ajunge de la zero la 75 de metri în 4,3 secunde.

Competiţia Formula Student va avea loc între 22 şi 25 august în Ungaria și vor participa aproape 30 de echipe din 25 de ţări.

Sursa Digi 24

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here