Mormântul lui Cervantes va rămâne la Biserica Trinitarelor din Madrid

0
99

a6bee73299bdb05317a7667b18017a36Rămășițele lui Miguel de Cervantes, identificate în cripta Bisericii Trinitarelor din Madrid, vor rămâne în acest lăcaș de cult. Aceasta a fost și dorința părintelui lui “Don Quijote”, a declarat primarul Madridului, Ana Botella.

Într-o conferință de presă, Ana Botella a subliniat că măicuțele de la mănăstire sunt de acord să păstreze aceste rămășițe și că speră ca în scurt timp acestea să fie plasate într-un loc amenajat cum se cuvine în interiorul lăcașului, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit lui Jose Francisco Garcia, director general pentru patrimoniu în cadrul primăriei din Madrid, Cervantes a fost îngropat fără îndoială “înfășurat într-un veșmânt specific celui de-al treilea ordin franciscan, la care aderase cu puțin timp înaintea morții, într-un sicriu modest, cu mâinile pe piept ținând o cruce și cu fața descoperită”.

Oficialii din Madrid au precizat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la o ceremonie omagială la 23 aprilie, data comemorării morții lui Cervantes în 1616, dar, în același timp, ziua în care se marchează și Ziua Cărții.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here