Moștenirea ce ne-a fost dăruită

0
159
mostenire„Că tot pământul, cât îl vezi, ți-l voi da ție… Scoală și cutreieră pământul acesta în lung și în lat.” (Facerea 13, 15, 17)

Domnul i-a dat lui Avraam în stăpânire pământul făgăduinței. Și ție îți va da același lucru, în înțelesul duhovnicesc. Așadar, însușește-ți, pe acest pământ duhovnicesc, ceea ce ți se dăruiește prin nestrămutată făgăduință. Aceasta este moștenirea ta, partea cea bună, care îți poate îndestula  sufletul pe deplin. Scoală-te și cutreieră cu credință pământul tău, folosește-l. Scoală-te, cutreieră-l în tot lungul și latul dragostei dăruite ție, cerceteaz-o cu luare-aminte, însușește-ți-o, începe să umbli în puterea acestei dragoste.

Poate că te vei izbi de vreo încercare sau vreo durere ascunsă. Caută atunci adâncul dragostei lui Iisus Hristos, fiindcă ea este moștenirea ta! Ea va pătrunde în adâncul necazului tău, al grijilor tale.

Te zbuciumi pentru o ființă dragă? Vrei să îi vii în ajutor? Scoală-te, scoală-te și cutreieră în lat moștenirea ce ți s-a dat. Să te cuprindă lărgimea dragostei lui Hristos, care îmbrățișează toate sufletele cărora tu le porți de grijă și pe tine însuți, gata să reverse binecuvântare și liniște asupra lor și asupra ta. Caut-o, caută lărgimea ei, toată bogăția milostivirii ei, cufundă-te în acest belșug și umblă în el.

Te îngrijorează despărțirea de cei apropiați, depărtarea de un om asupra căruia ai vrea să veghezi pas cu pas? Gândește-te atunci la lungul dragostei lui Hristos, care ajunge peste tot și la orice om, până acolo unde mâinile tale nu pot ajunge. Lasă în seama acestei dragoste și liniștește-te.

Suferi pentru o ființă dragă care nu se mai află pe pământ, dorești cu sete să te unești cu ea în patria mult dorită și să grăbești ceasul revederii? Apucă-te atunci de înălțimea dragostei lui Hristos, care, rămânând cu cei din cer, le dă mângâiere celor de pe pământ și-i unește pe toți. Această dragoste se pogoară asupra ta de Sus și te înalță acolo unde Dumnezeu Însuși șterge orice lacrimă din ochii oamenilor. Ține-te tare de această dragoste, las-o să vă cuprindă pe tine și pe cei dragi ai tăi, și vei căpăta mângâiere.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here