Munca și fumatul

0
78

Se știe că mulți fumează încă din vremea când țigarile Carpați erau la putere. Tineri, adolescenți, tot poporul ieșea la țigară în pauze.

fumatulÎncă de prin școala generală și apoi liceu, lumea își facea timp prin pauze de câte o țigară ascunsă prin ceva colț de bloc. La școală era mai greu, elevii fiind mai mereu vânați de câte un profesor pus pe sfadă, ce venea cu pachetul de sfaturi moralizatoare care începeau cu

Când eram eu de vârsta voastră…

La facultate e la fel, doar că s-au facut locuri speciale pentru fumat, așa numitele fumoare, iar prin cămine, raiul mucurilor de țigară, s-au amenajat, iar pe la balcoane, locuri cu coșuri de gunoi care așteptau chiștoacele și poveștile tinerilor fumători.

La locul de muncă e puțin altfel. Poți nimeri într-un mediu în care nimeni nu fumează. Ce poți să faci? Fie te lași învaluit, nu de fum, ci de stafurile foștilor fumători, care își permit acum, cu plămânii scoși de după gratii, să iți spună cât rau îți faci și să te îndrume către libertatea plămânilor.

Dacă nu iese nimeni la fumat pe terasă unde bate vântul tot mai tare, ești protejat. Din lene ori că nu-ți mai vezi capul de treabă, poți să rămâi liniștit la birou și să îți continui treaba. Dar nu se poate să nu îți incepi ziua cu o cafea acompaniată de țigară. Profiți de acel moment și arunci ochiul la celelalte departamente să vezi dacă te poate insoți careva. Dacă nu, ieși și singur.

Mai sunt și momentele când ieși destul de șifonat din ceva ședință sau mai dai naștere vreunui conflict în care dai de prea multe tensiuni și simți că numai o țigară te mai poate liniști. Atunci, pășești grăbit, cu-o mână pe țigară și cealaltă pe brichetă și îți rogi evadarea de cinci minute.

Dacă ai foarte mulți colegi fumători și dornici de pauzele lungi și dese, ești, așadar, predispus la varii succese. Pauza de o țigară este celebra prin firme, locul si momentul cand ieșiți în gașcă la o bârfă acoperită cu fum, clipele în care îți mai prelungești pauza cu înca o țigară.

Dar munca te așteaptă și bate în birou cu o unghie prea mare. În zgomotul de “înapoi la muncă” îți arunci țigara abia începută și te gândești la lucruri mai serioase.

Fie că te preocupă starea de sănătate, fie ca vrei sa îți pui niște banuți deoparte, fumatul la locul de munca nu face decât să te încurce.

Sursa: roportal.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here