Muzeul Costumului de la New York va purta numele Annei Wintour

0
110

gty_metgala_wgAnna Wintour, celebrul redactor-şef al ediţiei americane a revistei Vogue, a cărei poveste a fost ecranizată şi a fost subiect de reoman, va avea un muzeu cu numele ei, informează AFP.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Inaugurarea este programată în 8 mai 2014. După ce va fi renovat complet, Institutul Costumului (Costume Institute) al Muzeului Metropolitan din New York  va primi numele “Anna Wintour Costume Center”.

Anna Wintour este membră a consiliului de administraţie al muzeului din 1999, strângând pentru institut, în cadrul unor acţiuni de colectare de fonduri, circa 125 milioane de dolari.

Din 1995 a prezidat mai multe de gale şi evenimente deosebite, la care au venit tot mai multe vedete ale modei şi filmului şi care au contribuit la găsirea de sponsori şi finanţări pentru expoziţii şi pentru ambiţioasa renovare a institutului.

Creat în 1937 şi integrat Muzeului Metropolitan în 1946, Institutul Costumului cuprinde peste 35.000 de articole, rochii şi costume din Europa, Asia, Africa şi America, cele mai vechi datând din secolul al XVII-lea. Colecţia este una din cele mai mari din lume, relazează AFP.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here