Muzeul european al anului 2015: Rijksmuseum, muzeul Naţional din Amsterdam

0
610

Rijksmuseum director Wim Pijbes shows off the refurbished museumMuzeul Naţional din Amsterdam este muzeul european al anului 2015. Distincţia, acordată anual de Forumul European al Muzeelor, patronat de Consiliul Europei, a fost înmânată în cadrul unei ceremonii speciale, la Muzeul Riverside din Glasgow.

Premiul este oferit unui muzeu care a fost renovat, extins şi înnoit, iar galeriile din Amsterdam au trecut printr-un astfel de proces, care a durat nu mai puţin de zece ani.

După redeschidere, vizita lui Barack Obama şi expoziţia „Late Rembrandt” au transformat această instituție de cultură într-o atracţie de top pentru turiştii din toată lumea.

25prexy-cnd02-articleLarge-v3-1

În cele 200 de săli ale Muzeului Naţional din Amsterdam – Rijksmuseum pot fi văzute capodopere ale artei olandeze şi nu numai. Galeria de Onoare de la etajul al II-lea este dedicată în întregime secolului al XVII-lea, „secolul de aur al republicii”, cu Vermeer, Jan Steen, Frans Hals, dar şi Rembrandt, mai exact „Rondul de noapte”, lucrare în jurul căreia a fost construit Rijksmuseum şi motivul pentru care 90% dintre vizitatori intră în  muzeu.

Amsterdam_-_Rijksmuseum

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here