Muzeul Fabergé din Baden-Baden |FOTO

0
327

Fondat în anul 2009, Muzeul Fabergé din Baden-Baden, Germania, se înscrie pe lista primului muzeu cu capital integral rus, a cărui construcție a costat 22 de milioane de dolari. Acesta a fost inaugurat în cinstea lui Peter Carl Fabergé, celebrul bijutier al Casei Imperiale Ruse și creatorul faimoaselor ouă Fabergé, născut în anul 1846 la Sankt Petersburg.

muzeu1Însă, imposibilitatea de a obține viza în Rusia a atras după sine inaccesibilitatea acestor comori. Dar, cei interesați pot vizita alt muzeu Fabergé, situat în orasul Baden-Baden din sudul Germaniei.

muzeu2Potrivit siteului www.luxul.ro, colecția muzeului deține peste 700 de obiecte Fabergé de la renumitele ouă, la bijuterii, picturi, mașini de epocă, tabachere din aur cu diamante, ceasuri de birou. Poate fi admirat aici faimosul ou Rothschild, creat în anul 1902 pentru Baronul Édouard de Rothschild. Acesta este, de fapt, un ceas încrustat cu diamante, achiziționat de fondatorul muzeului în anul 2007 la o licitație a Casei Christie’s, pentru suma de aproximativ 13 milioane de dolari.

muzeu3Pe lista obiectelor ce pot fi admirate la ultimul etaj al muzeului se numără și animalele miniaturale create de Fabergé, precum elefanți sau șopârle armadillo din jad și argint, decorate cu pietre prețioase.

În aceeași măsură, acolo vor fi prezentate și opere ale unor maeștri aurari contemporani precum Bolin, Boucheron, Cartier, Ovtschinikov, Sazikov, Chlebnikov.

muzeu4Conform aceleiași surse, o aripă a muzeului expune, pe o suprafață de 600 de metri pătrați, picturi celebre ale unor artiști europeni și bijuterii din Peru.

De asemenea, aici sunt expuse și mașinile vintage din colecția miliardarului rus Alexander Ivanov, cel care a pus bazele acestui muzeu. Un număr de aproximativ 50 de exemplare care provin din America și Europa și care datează din anii 1890-1930 se întind pe o suprafață de circa două mii de metri pătrați.

muzeu5Mai mult decât atât, pentru a sedimenta conceptul acestui muzeu, anul 2012 a stat sub semnul lansării unei expoziții permanente, intitulată Gold of the World”. Aceasta cuprinde peste 100 de obiecte prețioase de pe diferite continente, și datează din perioada cuprinsă între secolul al VI-lea î.Hr. și jumătatea secolului al XX-lea. Totodată, în cadrul acestei expoziții pot fi admirate bijuterii grecești, iraniene sau un trofeu britanic rar, din aur.

muzeu6Compania Fabergé a fost fondată în anul 1842 în Sankt Petersburg și a fost furnizorul Casei Imperiale Ruse în perioada 1885-1917. Operele au fost realizate din metale și pietre prețioase, inspirate din tradițiile de Paște, la comanda țarilor Rusiei. În timpul revoluției bolșevice, cele mai multe creații au fost duse peste hotare, se arată pe siteul www.publika.md.

muzeu7Potrivit http://www.agerpres.ro, Muzeul Fabergé din Baden-Baden este vizitat anual de circa opt milioane de admiratori, iar prețul biletului de intrare costă 20 de euro.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here