Muzeul Naţional de Artă al României poate fi vizitat şi virtual

0
138

muzeu_0Muzeul Naţional de Artă al României poate fi vizitat de aici înainte şi virtual. Anunțul a fost făcut de directorul general al instituţiei Roxana Theodorescu, cu ocazia lansării unor produse multimedia destinate persoanele cu dizabilităţi de vedere, de auz şi de vorbire în Galeria de Artă Europeană. Turul cuprinde aproximativ 8.000 de imagini şi 200 de panorame.

“Sperăm că acum muzeul nostru va putea fi vizitat mai uşor”, a spus directorul MNAR, exprimându-şi speranţa ca aceşti vizitatori să păşească, ulterior, în sălile muzeului.

Prin intermediul turului virtual, galeriile permanente ale Muzeului Naţional de Artă al Românie şi muzeele satelit – Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady – vor putea fi mai accesibile publicului larg. 

Lucrările sunt etichetate cu titlu, autor, datare, iar unele beneficiază de detalii suplimentare (şcoală, dimensiunea lucrării) urmând a fi accesibile pe site-ul muzeului, www.mnar.arts.ro

Muzeul Naţional de Artă al Românie a fost înfiinţat în anul 1948 în clădirea fostului Palat Regal din Bucureşti şi are în patrimoniul său una dintre cele mai mari colecţii de picturi din România. În 1950 a fost inaugurată prima galerie a muzeului, cea de de artă naţională.

În Bucureşti, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul de Istorie a României oferă, de asemenea, vizite virtuale.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here