Muzeul Viitorului din Dubai, “un motor al inovației” | FOTO

0
472
Muzeul Viitorului din Dubai
Muzeul Viitorului din Dubai

Muzeul Viitorului din Dubai, consacrat inovațiilor tehnologice, va fi realizat până în 2017.

Clădirea de forma unui imens inel oval va avea șapte etaje și va fi amplasată în apropierea principalei axe rutiere din Dubai, nu departe de Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume.

Construcția va costa în jur de 136 de milioane de dolari, informează Agerpres, citând AFP.

Muzeul Viitorului din Dubai

Unul dintre cele șapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe unite, Dubaiul se impune tot mai mult ca important centru regional de afaceri și destinație turistică deosebită și intenționează să devină și “o destinație mondială pentru inventatori și antreprenori”, a declarat suveranul emiratului, șeicul Mohamed Ben Rached Al-Maktoum, la lansarea proiectului.

Muzeul Viitorului din Dubai
Muzeul Viitorului din Dubai

Cei mai străluciți cercetători

Muzeul Viitorului “va aduna sub același acoperiș cei mai străluciți cercetători, designeri, inventatori și finanțatori”, potrivit autorilor proiectului.

Vor exista laboratoare de inovație din domenii precum sănătate, educație, orașe inteligente, energie și transport. Muzeul va fi și o platformă pentru expunerea și testarea celor mai recente inovații ale giganților tehnologiei și va oferi oportunități de colaborare cu firme, mari universități și centre de cercetare din lume.

Un incubator de idei

“Muzeul Viitorului va fi un incubator de idei și concepții reale, motor al inovației”, a subliniat șeicul Mohamed Ben Rached, arătând că emiratul nu vrea “să fie la remorca altora” într-o lume “angajată într-o nouă eră…a marilor revoluții tehnologice”.

În Dubai, care numără în prezent 2,3 milioane de locuitori, se construiesc tot mai multe clădiri în perspectiva Expoziției Universale, care va avea loc în orașul-emirat în 2020.

Muzeul Viitorului din Dubai
Muzeul Viitorului din Dubai
Muzeul Viitorului din Dubai
Muzeul Viitorului din Dubai

museum-of-the-future-5 Dubai-museum-of-the-future_dezeen_468_12 54f9e624e58ece78b9000005_dubai-s-museum-of-the-future-to-be-partially-3-d-printed-_6-530x353 54f9e620e58ece0b5f000002_dubai-s-museum-of-the-future-to-be-partially-3-d-printed-_5-530x353 54f9e66ae58ece0b5f000003_dubai-s-museum-of-the-future-to-be-partially-3-d-printed-_screen_shot_2015-03-06_at_10-01-35_am-530x280 5

Citește și:

Din meditațiile lui Tolstoi: Memoria nu e oare conştiinţa trecutu­lui, iar raţiunea, conştiinţa viitorului?

Oamenii viitorului: Ce schimbări anatomice ce ar putea apărea | GALERIE FOTO

Pantalonii cu GPS, moda viitorului

Televizorul viitorului ar putea fi în formă de sferă

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here