Nanotehnologia, tratament împotriva cancerului

0
299

NanodiamanteleNoi cercetări efectuate de o echipă de specialiști din Singapore au demonstrat că nanotehnologia și diamantele pot oferi alternative în vindecarea cancerului.

Un studiu realizat de Universitatea Națională din Singapore arată că atunci când medicamentul chimioterapeutic  doxorubicină, este atașat la nanodiamante, tratamentul este mai eficient și pacienți suferă de mai puține efecte secundare, informează channelnewsasia.com/.

Nanodiamantele sunt structuri cristaline din carbon multifațetate; au dimensiuni de până la opt nanometri, nontoxice- o preocupare majoră a introducerii nanomaterialelor în organism; ele pot lega în jurul lor mai multe molecule de medicament; pot să le livreze apoi direct în celulele canceroase. Datorită dimensiunilor extrem de mici acestea sunt apoi eliminate prin excreție.

Rezultatele studiului condus de Edward Chow, profesor la Universitatea Națională din Singapore și cercetător la Institutul de Cercetare a Cancerului în colaborare cu Dean Ho de la Universitatea din California, Los Angeles, au fost publicate în ACS Nano, revista oficială a Societății americane de Chimie, în luna decembrie a anului trecut.

Pentru a studia eficacitatea nanodiamantelor, profesorul Ho a atașat acestora un medicament chimioterapic. El l-a injectat unor șoareci bolnavi de cancer.

Acesta a constatat că medicamentul rămas în sânge de 10 ori mai mult decât de obicei; acest lucru îl face mult mai eficient. Mai mult decât atât a remarcat că odată pătrunse în corp, medicamentele au rămas legate de nanodiamante până au ajuns la tumoră; ele nu au deteriorat celulele sănătoase ale corpului.

Cel mai important aspect al descoperiri este că nanodiamantele încărcate cu doxorubicină au stimulat producția de celule albe; aceasta înseamnă o activare a sistemului imunitar.

Pasul următor este, conform spuselor profesorului  Dean Ho este aplicarea tratamentului pe animale mai mari, „Suntem încântați de pasul următor. Se pare promițător” a declarat acesta pentru Science Mag.

Brij Moudgil, inginer în știința materialelor la Universitatea din Florida, spune că studiul arată că nanodiamondele  au potențial. Cu toate acestea, el nu e sigur că acestea au avantaje semnificative față de alte materiale, cum sunt silicagelul și aurul; acestea sunt, de asemenea, studiate ca posibili purtători de medicament.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here