Nașterea Maicii Domnului

0
96

sfanta_Maria1Preasfânta Fecioară  Maria s-a născut din părinți foarte înaintați în vârstă, Ioachim și Ana. Tatăl ei se trăgea din seminția lui David, iar maica ei, din seminția lui Aaron. Astfel pe linie paternă, ea a fost din sterpe regală, iar pe linie maternă, din neam preoțesc. Prin aceste elemente ea a preînchipuit că Acela Care avea să Se nască din ea avea să fie împărat și Mare Arhiereu, Ioachim și Ana, foarte vârstnici fiind și neavând copii, se chinuiau foarte mult cu sufletul, stând pururi smeriți înaintea lui Dumnezeu și fiindu-le mereu rușine de oameni.

Dar ei pururi se rugau cu lacrimi înaintea lui Dumnezeu, rugându-l să le dăruiască și lor prunc, așa cum odinioară lui Avraam și Sarei, care l-au născut pe Isaac la adânci bătrânețe.

Atotputernicul si Atotvăzătorul Dumnezeu le-a ascultat cererea și i-a răsplătit cu o bucurie dincolo de toată bucuria pe care și-au închipuit-o vreodată. Căci El nu doar că le-a dăruit o fiică, ci El le-a dăruit-o chiar pe Maica Domnului. El i-a luminat nu doar cu bucuria pământească și trecătoare, ci i-a luminat cu bucuria veșniciei. Căci Dumnezeu le-a dăruit doar o fiică, dar ce Fiică!, și doar un singur nepot, dar ce Nepot!

Maria cea Plină de Har, cea Binecuvântată între femei, Biserică a Duhului Sfânt, Altar al Dumnezeului Celui Viu, Masa Pâinii celei Dumnezeiești, Corabia Sfințeniei lui Dumnezeu, Pomul cel cu Bun Rod, Slava neamului omenesc, Lauda tuturor femeilor, Izvorul fecioriei și al curăției – iată fiica pe care Dumnezeu le-a dăruit-o lui Ioachim și Ana.

Ea s-a născut la Nazaret, iar la vârsta de trei ani a fost dusă de maica ei la Templul din Ierusalim. Petrecând acolo vremea cuvenită și împlinind paisprezece ani, ea s-a întors la casa părintească de la Nazaret. Acolo a primit Buna Vestire a Arhanghelului Gavriil privind nașterea Fiului lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, din trupul ei feciorelnic și preacurat.

Sursa: ”Pagini din Viețile Sfinților” – Pr. Ic. Stavr. Mircea Irina, Pr. Prof. Dumitru Irina

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here