Remedii naturiste pentru îmbunătăţirea memoriei

0
127

memoriePlante, uleiuri și exerciții benefice pentru memorie

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, există schimbări în modul în care creierul înmagazinează informații, fiind din ce în ce mai dificil să ne aducem aminte diferite lucruri. Mai ţineţi minte titlul ultimei cărţi pe care aţi citit-o ? Vă scărpinaţi în creştetul capului şi vă întrebaţi dacă v-aţi luat pastilele de dimineaţă ? Există nume pe care creierul dumneavoastră pur şi simplu nu şi le poate aminti ? Cu toate că a fi uituc nu reprezintă neapărat un semn că ceva este în neregulă, poate fi totuşi destul de frustrant. Întăritoarele pentru memorie şi remediile simple pe care le puteţi prepara acasă vă vor ajuta memoria acum şi o vor menţine în formă pentru anii care vin.

Mirosul, efect benefic

Cumpăraţi o sticluţă mică de ulei esenţial de rozmarin sau de busuioc. Testele undelor cerebrale arată că inhalarea acestor arome măreşte producţia creierului de unde beta, care indică o creştere a vigilenţei. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să puneți câteva picături de ulei în păr, pe încheietura mâinii sau pe haine, oriunde puteți să mirosiţi. Sau puneţi puţin ulei în pulverizator şi lăsaţi-l să se împrăştie în toată camera.

Memorie – Bazați-vă pe cafea

În cazul în care beţi băuturi cofeinizate, veţi avea parte de uşoare intensificări ale capacităţii de concentrare şi ar putea să existe şi beneficii pe termen lung. Cercetătorii au descoperit că persoanele care beau trei, patru cafele pe zi au fost mai puţin predispuse la apariţia de pierderi de memorie decât cele care consumă cel mult o cafea pe zi.

Mențineți-vă glicemia constantă

Noile cercetări arată că există o legătură între intoleranţa minoră la glucoză şi pierderile memoriei legate de îmbătrânire. Alimentele transformate de sistemul digestiv în glucoză reprezintă principalul combustibil care alimentează organele, inclusiv creierul. Consumaţi mese de dimensiuni rezonabile, punând accent pe cereale integrale bogate în fibre şi pe legume. Concentraţi-vă asupra grăsimilor bune, acelea care pot fi găsite în uleiurile vegetale, fructele oleaginoase, seminţe, avocado şi peşte.

Mențineți-vă mintea în formă

Faceţi toate eforturile pentru a rămâne activ din punct de vedere mintal. Ceea ce contează cu adevărat nu este cantitatea de cărţi studiate la şcoală sau la universitate, ci cât de mult v-ați folosit mintea în mod activ. Integramele, învățatul unei limbi străine sau scrabble-ul sunt exerciţii excelente pentru memorie și creierul dumneavoastră.

Puneți stresul la colț

Găsiţi metode prin care să reduceţi stresul. Oamenii tensionați au niveluri mari de hormoni de stres în organism. Cu timpul, aceşti hormoni pot afecta hipocampusul, parte a creierului care controlează memoria. Nu trebuie să faceţi incantaţii sau să meditaţi. Este suficient să faceţi ceva simplu şi distractiv, de la legănatul într-un hamac, la pictatul cu degetele alături de copilul sau nepotul dumneavoastră.

Sursa consultată: cugetliber.ro

Descoperiți mai multe remedii naturale la rubrica Sănătate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here