Negativismul este genetic

0
136

Incapacitatea de a vedea lucrurile într-o aură pozitivă poate avea o bază genetică, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Columbia Britanică. Aceștia au descoperit o genă care ne face să fim mult mai predispuși la negativism decât la optimism.

negativismul207 participanți voluntari au fost supuși unor teste pentru a se putea identifica efectele genei ADRA2B, genă despre care se crezuse ulterior că are o abilitate sporită de a codifica amintirile emoționale. Voluntarilor li s-au prezentat, într-o manieră rapidă, un set de 84 de cuvinte care să stimuleze emoții pozitive, negative sau neutre. Subiecții au fost incapabili să reacționeze atunci când cuvintele neutre au urmat altele de același soi, însă atunci când au fost puși în fața unui cuvânt cu încărcătură emoțională, reacția lor a fost evidentă. Interesant a fost că aceia care prezentau gena ASRA2B s-au dovedit mult mai receptivi la cuvintele negative decât la cele pozitive, fapt care a dus la concluzia că filtrul lor personal este înclinat către acest tip de emoție.

Totuși, voluntarii au fost, în exclusivitate, studenți caucazieni, motiv pentru critici să nu considere testul suficient de concludent. Studiile precedente arătaseră că gena ADRA2B se regăsește la circa 30% din populația albă, iar prevalența ei ar fi diferită de la un grup etnic la altul.

Sursa: stiintasitehnica.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here