Neglijarea planificată. Vitamine duhovnicești

0
269

Neglijarea planificată a lucrurilor mai puţin însemnate ne păstrează timpul pentru lucrurile cele mai însemnate din viaţă.

O excelentă cale de a „răscumpăra vremea” în noul an este ceea ce am putea numi: neglijarea planificată. Omul înţelept îşi păstrează timpul prin neglijare planificată.

Întrebată care este succesul minunatei sale reuşite la vioară, o tânără solistă a răspuns: „Neglijarea planificată”.

Şi a explicat: „Când am început să studiez muzica, mereu îmi cereau timp o mulţime de lucruri. După micul dejun mergeam în cameră şi îmi făceam patul, ştergeam praful, îmi aranjam lucrurile pe masa de toaletă, făcând totul ca odaia să pară îngrijită şi plăcută. După ce terminam cu treburile, mă apucam de vioară. Curând am descoperit că în felul acesta nu voi reuşi niciodată să ajung o mare violonistă. Deci în mod deliberat am plănuit ca în fiecare zi să neglijez orice altceva până ce termin de exersat.”

Întrebată de un prieten de ce, încă tânără şi în culmea gloriei fiind, s-a retras de pe scena operei, Jenny Lind, vestita cântăreaţă, a răspuns luând în mână Biblia: „Fiindcă mi-am dat seama că îmi lăsa foarte puţin timp pentru aceasta şi – arătând către răsărit – deloc pentru Acela. ”

Vitamine duhovnicești pentru întărirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc, Anthony M. Coniaris

Jurnal Spiritual

Puteti accesa: https://jurnalspiritual.eu/cele-mai-proeminente-10-figuri-feminine-din-secolul-xx/