Neliniștile mamei influențează embrionul

Monahul şi povestea copilului cu malformaţii

0
79

nelinistePărintele Porfirie şi povestea copilului cu malformaţii

Părintele Porfirie- Monahul Nicodim ne-a povestit o întâmplare uimitoare pe care v-o aducem la cunoștință pentru prima dată, știind că va fi făcută publică:

Pe când Părintele Porfirie slujea la Policlinică în Atena, destui medici, care înțeleseseră că avea de la Domnul daruri speciale, îi purtau un respect deosebit și-i cereau adesea să se roage pentru vreo operație grea sau îi solicitau părerea când era vorba de vreun diagnostic dificil de stabilit. Într-o zi, câțiva dintre acești medici l-au chemat pe Părintele să-i ceară sfatul cu privire la un caz neobișnuit cu care se confruntau.

Era vorba de o fată care născuse la Policlinică un copil cu malformații (avea fața alungită, cu aspect de vânătă). Părintele a cerut să vadă fata și, discutând cu ea, a aflat că la ea în cartier, în Omonia, era un tânăr cu aceeași față anormală ca și copilul ei abia născut. Fata îl întâlnea deseori pe tânărul acela, care-i era vecin, și, firește, îl compătimea mereu. După ce s-a căsătorit și a rămas însărcinată, imaginea acelui tânăr a devenit un coșmar. Își spunea neîncetat: „Ce cumplit trebuie să fie pentru o mamă să aibă un asemenea copil! Dacă aș fi în locul ei, oare aș putea rezista, aș suporta așa ceva?”. Bineînțeles, acest gând a influențat și embrionul, suficient de mult încât să-l deformeze și să-l facă să se nască cu aceeași față monstruoasă ca cea a tânărului vecin al mamei. Cu această interpretare a Părintelui au fost de acord nu numai medicii, ci și însăși mama copilului (I 109).

Odată, Părintele i-a spus unui pediatru:

– Să le spui mamelor să simtă în inima lor câtă cinste le-a dat Dumnezeu că le-a învrednicit să devină mame. Să-i vorbească pruncului nenăscut și să-l mângâie, fiindcă embrionul va simți, tainic, această mângâiere. Să se roage pentru el cu multă dragoste, căci embrionul simte ca și copilul nou-născut, lipsa dragostei mamei, nervii ei, furia și dezgustul, iar toate acestea îi pot crea traume ce-l vor însoți întreaga viață. Dacă mama are simțăminte sfinte și duce o viață sfântă, în rugăciune, atunci îl sfințește și pe copil încă din momentul zămislirii. Aceleași lucruri sunt valabile și pentru tătici. (A 109).

„Antologie de sfaturi și îndrumări” – Părintele Porfirie

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi:

Dumnezeu dăruiește harul

Melancolia, smerenia și păcătosul ce se pocăiește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here