New York-ul, invadat de o specie nouă de gândaci

0
123

Selectul cartier Chelsea din Manhattan, New York, recunoscut pentru bulevardele cu magazine de lux şi galerii de artă, este împânzit, de la o vreme, de gândaci. Este vorba despre o specie nouă, rezistentă la temperaturile scăzute care se înregistrează în această perioadă în metropola americană, notează Daily Mail.

insectePotrivit sursei citate, şi parcul High Line, considerat una dintre atracţiile New York-ului, este invadat de această nouă specie de gândaci.

Insectele au atras deja atenţia biologilor de la Universitatea Rutgers, care, după ce au analizat specia de gândaci descoperită pe străzile oraşului, au constatat că acestea se trag dintr-o specie de insecte care trăiesc în Asia, dar nu au fost identificate până acum în America de Nord.

Într-un articol publicat în publicaţia ştiinţifică Entomology, biologii au precizat că descoperirea acestor gândaci reprezintă un motiv de îngrijorare, dar este mult prea devreme să prezică ce impact vor avea insectele.

„Această nouă specie seamănă foarte mult cu gândacii de bucătărie care există deja în acest oraş. Cel mai probabil, va începe o competiţie între cele două specii pentru supremaţie”, a precizat un expert de la Rutgers.

Biologii vor continua să monitorizeze această nouă specie pentru a vedea cum se va adapta şi cât va supravieţui pe străzile din New York.   

Sursa: gandul.info

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here