Pavel Stratan: Nici după succes nu îmi vine să cred ce a fost

0
102

Venit pentru un concert în apropiere de Piatra Neamţ, Pavel Stratan ne-a vorbit, cu mult farmec şi cu naturaleţea cu care şi-a obişnuit publicul, despre educaţia copiilor lui, despre pasiunile lor, despre muzica ţi în general, despre viaţa.

stratan3

Cleopatra, împreuna cu mama şi fraţiorul ei, Cezar, şi-a însoţit tatal; nu a cântat, pentru ca era doar concertul tatalui ei. A oferit însa cu bucurie autografe copiilor curioşi sa o vada şi sa afle cât mai multe despre ea.

Pavel Statan: „Nici dupa succes nu îmi vine sa cred ce a fost”

Artistul basarabean a afirmat cu vadita emoţie în glas ca nu s-a aşteptat niciodata la succesul imens de care s-a bucurat Cleopatra la numai 3 ani, cu piesa Ghiţa. Triplul disc de diamant şi cele şase recorduri mondiale ale fiicei sale nu i-au schimbat tatalui percepţia despre viaţa şi nici Cleopatrei nu i-au daunat în vreun fel. Cleopatra a ramas acelaşi copil modest…învaţata înca de mica sa se bucure şi sa aprecieze lucrurile simple.

Pavel Stratan: “Am într-adevar noroc de copii cuminţi, cu mult bun simţ, modeşti, ascultatori şi îmi doresc sa fie sanatoşi”

Artistul ne-a asigurat ca fiica sa va reveni în atenţia publicului cu albume pe care singura le lucreaza…”ea scrie şi versurile şi muzica, eu doar o ajut. Se descurca de minune. Face şi poezii şi poveşti…degraba o sa se auda de proiectele ei”, spune cu bucurie artistul.

Nici Cezar, fraţiorul Cleopatrei de numai 4 ani, nu se lasa mai prejos. Apariţia lui pe scena va fi cu siguranţa o surpriza şi va avea loc cel mai probabil la vara.

Înainte sa urce pe şcena, Cleopatra spune o rugaciune şi e convinsa atunci ca totul va fi foarte bine. “ Suntem creştini şi asta e ceva frumos, sa spui o rugaciune înaintea unui concert, sau înaintea unei ieşiri”, mai spune artistul.

stratan2

Pavel Stratan: Numai încurajând un copil îi dai speranţa…Toţi copiii sunt foarte talentaţi, totul depinde de cât de mult sunt ei încurajaţi.

Cleopatrei îi place foarte mult şi desenul, iar parinţii şi profesorii ei o ajuta sa îşi creioneze viitorul aşa cum vrea ea.

„Daca o încurajez în toate lucrurile, ea o sa aiba în toate lucrurile succes” este convins tatal Cleopatrei.

În cadrul şcolii, Cleopatra participa alaturi de colegii ei la diverse acţiuni umanitare, care îi ajuta pe copii sa îşi dea seama ca viaţa înseamna şi sa împarţi bucurii celorlalţi, ca momentele în care daruieşti pot fi cel puţin la fel de preţioase ca cele în care primeşti.

Am vrut sa aflam şi câteva lucruri chiar de la Cleopatra, despre cum se simte ea pe scena, proiectele la care lucreaza şi cum se vede viaţa din perspectiva unei domnişoare de 10 ani, însa Pavel Stratan ne-a oprit, cu hotarârea şi grija unui tata, pentru care mai presus de orice a contat întotdeauna binele copiilor sai. Artistul a motivat ca pentru Cleopatra un interviu în acel moment ar fi fost prea obositor, iar rolul ei acolo nu era sa urce pe şcena, sa cânte sau sa acorde interviuri.

Nu am plecat dezamagiţi şi nu a fost pentru noi un refuz pentru ca dincolo de intenţia noastra de a afla mai multe de la Cleopatra, am înţeles legatura puternica şi frumoasa a unui parinte cu propriul copil, pe care ştie sa îl protejeze în orice moment, îi cunoaşte dorinţele, chiar înainte ca acesta sa şi le exprime direct şi acţioneaza întotdeauna pentru binele lui.

V-ar mai putea interesa şi: 

Pavel Stratan: “Cât este de frumos acest cuvânt – Rugăciune!”

Ioana Barsan

ibarsan100