Nina Cassian, omagiată la Veneţia de Ziua Mondială a Poeziei

0
96

Nina Cassian, omagiată la Veneţia de Ziua Mondială a Poeziei Nina Cassian (născută pe 27 noiembrie 1924, Galaţi) este o poetă, eseistă şi traducătoare româncă stabilită în SUA.

ninaPe data de 21 martie, Ziua Mondială a Poeziei, Muzeul Palazzo Grimani din Veneţia doreşte să o omagieze pe poeta Nina Cassian cu ocazia publicării în limba italiană a primului volum antologic de versuri, unul din cele mai importante titluri de poezie propuse de editurile italiene în ultimii ani (C’è modo e modo di sparire. Poesie 1945-2007, ediţie îngrijită de Ottavio Fatica, traduceri de Anita Natascia Bernacchia şi Ottavio Fatica, Adelphi, Milano 2013).

Muzeul Palazzo Grimani va găzdui o conversaţie despre profilul biografic şi literar al Ninei Cassian la care vor participa îngrijitorul volumului Adelphi, Ottavio Fatica, şi traducătoarea Anita Natascia Bernacchia. Vor interveni, de asemenea, directoarea Muzeului Palazzo Grimani, Fiorella Spadavecchia, directorul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Rudolf Dinu, şi reprezentantele Asociaţiei Culturale şi ale Şcolii de Poezie „La Settima Stanza”.

Vor urma lecturi bilingve susţinute de membrii Asociaţiei Culturale şi ai Şcolii de Poezie „La Settima Stanza” şi de studenţii de limba română de la Universitatea Ca’ Foscari din Veneţia. De asemenea, va fi proiectat şi un interviu cu Nina Cassian, extras din filmul documentar „Noi, români în lume”, realizat în 2010 de Maria Ştefanache. Evenimentul este promovat de Direcţia Specială pentru Patrimoniul istoric, artistic şi etnoantropologic şi pentru Reţeaua de Muzee de Stat din Veneţia şi din localităţile lagunare, în colaborare cu Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi Asociaţia Culturală şi Şcoala de Poezie „La Settima Stanza”.

Sursa: adevarul.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here