Noaptea albă a Teatrului Național

0
67

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București organizează pe 14 – 15 decembrie 2013 „o noapte albă a teatrului”, în premieră, la aniversarea a 40 de ani de funcționare în clădirea din centrul Capitalei, inaugurată în decembrie 1973.

TeatruPotrivit unui comunicat al instituției de cultură remis Agerpres, seria de evenimente, cu intrare liberă, începe cu tururi ghidate, între orele 10,00-16,00, în care vor fi prezentate sălile și spațiile refăcute ale teatrului. Cu această ocazie vor avea loc întâlniri cu actori îndrăgiți ai Naționalului, sesiuni de autografe și fotografii la standurile cu cărți de teatru, lansări în premieră.

Actorii Marin Moraru, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Adela Mărculescu, George Motoi, Liviu Lucaci, Dan Tudor și-au confirmat deja prezența la întâlnirea cu publicul.

Momente din istoria celor 40 de ani de teatru, cu evocarea spectacolelor memorabile și interpreților din generația de aur a teatrului, vor fi proiectate în Sala Media, pe tot parcursul zilei.

De la ora 11,00 este programat, la Sala Pictură, spectacolul „Micul infern”, cu intrare gratuită, însă exclusiv pe bază de rezervări, în limita celor 226 de locuri disponibile (maximum două locuri de persoană). Rezervările se pot face zilnic începând de luni, 9 decembrie, între orele 11,00 și 15,00, la adresa de e-mail rezervare.tnb@gmail.com sau la telefonul 021.313.83.59. Locurile rezervate vor putea fi ridicate în ziua spectacolului, de la intrarea în Sala Pictură, începând cu ora 10,00.

Începând cu ora 23,00 până dimineață, la primul metrou, spectacolul se mută în foaierul Sălii Studio pentru „o noapte albă a teatrului”. Momente inedite vor fi susținute de Ion Caramitru, Monica Davidescu, Ilinca Goia, Medeea Marinescu, Marius Manole, Marius Bodochi, Eugen Cristea, Dorin Andone, Vitalie Bichir, Rodica Ionescu, Tania Popa și Maria Buză, trecând prin toate genurile, de la jazz la muzică lăutărescă, de la folk la musical, improvizații cu marionete, poezie și teatru. Le vor fi alături invitații Lucian Maxim, Petre Ancuța și Emilian Mârnea, precum și actorii de la Gala HOP 2013 în spectacolul „Hai iu iu NU Hey you you” (concert de remix-uri Maria Tănase / producție UNITER), în regia lui Radu Afrim și coordonarea muzicală a lui Vlaicu Golcea.

Cunoscutul caricaturist Mihai Stănescu a materializat grafic acest eveniment printr-o caricatură, care stă sub semnul  shakespearianului „To be or Not to Be”.

Vinul fiert și covrigii calzi vor încălzi la propriu atmosfera, anunțând apropierea Crăciunului.

Sursa: AGERPRES

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here