Noi descoperiri în tratarea depresiei

0
326

depresiaAproximativ 1 din 10 adulţi suferă de o anumită formă de depresie, ceea ce i-a determinat pe cercetătorii de la Centrul Medical Universitar Southwestern din Texas să facă progrese majore în tratamentul acestei tulburări.

Împreună cu dr. Jeffrey Zigman, profesor asociat de medicină internă şi psihiatrie la Centrul Universitar Southwestern, ei spun că au descoperit un mecanism important prin care ghrelin – un hormon antidepresiv natural – acţionează în interiorul creierului.

În plus, ei au convingerea că au descoperit medicamentul neuroprotector puternic împotriva depresiei.

Studiul cercetătorilor a fost publicat în revista Molecular Psychiatry (Psihiatria moleculară). Au început să testeze ghrelin-ul pe şoareci. Acest hormon este cunoscut şi ca “hormonul foamei”, deoarece are efectul de a trezi apetitul.

În 2008, echipa de cercetare condusă de dr. Zigman a constatat că ghrelin are proprietăți antidepresive naturale, evidente cauzate de stresul psihologic prelungit sau de restricţii alimentare.

În acest studiu, oamenii de ştiinţă au descoperit că hormonul poate declanșa formarea de noi neuroni, cunoscuţi sub numele de neurogenezǎ, în hipocamp – partea creierului unde se formează starea de spirit, memoria și comportamentele alimentare complexe.

S-a mai constatat că acest proces este imperativ pentru a reduce severitatea depresiei în urma expunerii la stres prelungit.

Compușii P7C3 stimulează neurogeneza

Cercetătorii au vrut atunci să stabilească dacă acest efect antidepresiv poate fi îmbunătățit cu ajutorul compușilor P7C3, care au fost inovaţia altei echipei de savanţi ai Centrului Universitar Southwestern în 2010.

Studii anterioare au demonstrat că P7C3 au proprietăţi neuroprotectoare la pacienţii ce suferă de maladia Parkinson, scleroza laterală amiotrofica (SLA) și leziuni cerebrale traumatice. Și acum, se pare că aceşti compuși ajutǎ, de asemenea, în tratarea depresie.

Echipa a constatat că substanţele active ale P7C3 au intensificat proprietățile de neurogenezǎ ale ghrelin-ului, acţionând ca un antidepresiv puternic. În plus, membrii echipei au aflat că un “analog activ puternic” al compușilor – P7C3-A20 –  a stimulat formarea unui neuron nou cu mult mai mult decât medicamentele antidepresive, care sunt disponibile momentan.

Dr. Zigman adaugă:

“Prin analizarea modului în care așa-numitul “hormon al foamei”, ghrelin acţionează pentru a reduce gradul de depresie ca urmare a expunerii îndelungate la stres, am descoperit ceea ce ar putea deveni un nou tip de medicamente antidepresive”.

Analiştii sugerează că substanţele active din P7C3 vin în ajutorul tratamentului în cazul persoanelor cu depresie cauzată de surmenarea cronică, sau al celor cu niveluri modificate de ghrelin sau cu rezistenţǎ la ghrelin – simptome întâlnite la persoanele cu obezitate sau anorexie nervoasă.

Oamenii de ştiinţă afirmǎ că pe viitor ei vor să aplice descoperirile lor şi în alte forme de depresie, precum și să efectueze studii clinice pentru a stabili dacă P7C3 are efecte antidepresive la persoanele cu tulburări grave.

Medical News Today a publicat un studiu realizat la Şcoala de Medicină Icahn de la Muntele Sinai din New York, care releveazǎ cǎ activarea neuronilor cauzatori ai depresiei ar fi eficienţi în tratarea acestei boli.

Sursa: medicalnewstoday.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here